AFCA

Klaassen verkast naar Everton

Davy Klaassen heeft Ajax vorige week officieel verlaten. De aanvoerder heeft een vijfjarig contract ondertekent bij Everton. De middenvelder heeft bij Ajax een enorme groei doorgemaakt en speelde een belangrijke rol in de afgelopen seizoenen. De Premier League club betaald een bedrag van om en nabij de 27 miljoen euro voor de international. Wie dit had voorzien had flink kunnen cashen met een weddenschap op deze transfer.

Geen verrassing :

De transfer van Klaassen kwam niet als een verrassing, maar het bleef lange tijd gissen naar de nieuwe werkgever. Aankomend seizoen zal de middenvelder onder leiding van trainer Ronald Koeman zijn debuut gaan maken op het hoogste niveau in Engeland. Naast Klaassen staat ook oud-Ajacied Maarten Stekelenburg bij de club uit Liverpool onder contract.

Eigen jeugdopleiding :

Als elfjarige kwam Klaassen terecht in de jeugdopleiding van Ajax. In 2011 maakte de speler zijn eerste minuten in de hoofdmacht van de club. Als aanvoerder bereikte de Oranje international de finale van de Europa League, een prestatie die hem het vertrouwen gaf om een nieuwe stap in zijn carrière te maken.

De Hilversummer kwam afgelopen seizoen veertien keer tot scoren in de Eredivisie en hij maakte veel indruk in de Europa League. De verwachting is dat Everton deze transferperiode nog meer zal gaan investeren. Als je denkt dat er nog meer Ajacieden naar de club van Koeman vertrekken, dan kun je er zelfs op wedden. Aan de grootaandeelhouder Farhad Moshiri zal het niet liggen. Hij heeft een groot budget ter beschikking gesteld om de ambities van de club waar te maken. De Iranees is van plan om een echte topclub te maken van Everton, momenteel staat de club nog te boek als een middenmoter.

Goed gevoel
Klaassen reageerde na zijn transfer: ‘Vanaf het moment dat ik hier rond liep had ik een goed gevoel’. De middenvelder wilde persoonlijk de club ervaren en ging enkele weken geleden al bij Everton op bezoek. ‘Ik twijfel niet meer. Dit is een fantastische club’, aldus Klaassen.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *