AFCA

KONING FRANK & SCHOLLETJE

Je kunt fan zijn van Jose Mourinho of van Frank de Boer. Of van allebei. Of je bent voetbal liefhebber, dus ben je van geen van beide fan. Hoe dan ook deed zich afgelopen weekend een uiterst vermakelijk dingetje voor tussen de heren. Frank de Boer liet zich niet gehinderd door ook maar de geringste zelfkennis negatief uit over Mourinho, met betrekking tot de manier waarop hij bij Manchester United met de jonge en uiterst talentvolle aanvaller Rashford omgaat. De Portugese succescoach gaf de Boer vervolgens een ongenadige reality check : “7 wedstrijden 0 punten 0 doelpunten, de slechtste trainer van de Premier League ooit wil ook iets zeggen”

The Special One – Koning Frank 10-0

En als we het toch over dubbele cijfers hebben ; Danny Blind, het bekendste scholletje van heel Nederland, gaat aan zijn tiende betrekking bij Ajax beginnen. Na achtereenvolgens speler, directeur spelersbeleid, jeugdtrainer, hoofd jeugdopleidingen, hoofdtrainer, technisch manager, assistent trainer, technisch manager en technisch directeur geweest te zijn, gaat Blind de 10 volmaken als commissaris in de RvC. Als, op de eerste na, ook deze functie weer een volkomen mislukking wordt, rest er bij Ajax niet veel anders meer dan schoenlapper, in-de-oliemannetje of koffie juf. Zet m op Danny !

Het allerleukst aan dit schaterverhaal is niet zijn recordbaantje op zich. Maar vooral de maniertjes uit de verschillende clubkokers die zijn voordracht inkleden, zijn werkelijk om keihard van in een hysterische lachbui uit te barsten. Scheidend RvC voorzitter van Wijk had ongeveer geheel Lucky Ajax, de bordjesclub en het schijndode deel van het ledenbestand voorbij zien komen en daar niets geschikts tussen gevonden, tot ie ineens met Blind op de proppen kwam. Hoe had ie ‘m tot dan over het hoofd kunnen zien, maar beter laat dan nooit !

Er moest echter wel even iets gladgestreken worden. Blind was namelijk in samenwerking met Sturkenboom en ten Have, destijds in 2011, verantwoordelijk voor het op 1 na grootste mes dat Cruijff ooit in zijn rug gestoken kreeg : de aanstelling, achter de rug van Jopie om, van Louis van Gaal als algemeen directeur op het hoogtepunt van Cruijff’s fluwelen revolutie.

Dat smetje op de naam Blind is echter op een heden voor Ajax kenmerkende wijze soepeltjes weggepoetst. Dick Schoenaker, ooit als vermeend Cruijffiaan in het pluche van de Bestuursraad gekropen, verzekerde de mensen in RvC en directie die Blind gretig willen voordragen (waaronder uiteraard ook Jeroen Slop die destijds vrolijk naast Blind Sturkenboom en ten Have in de rechtzaal zat toen Cruijff hun schandalige backstabbende actie via de rechter teniet moest doen, maar dat terzijde, doch niet onvernoemd opdat wij niet vergeten..) uit naam van Cruijff dat de nu bijna 2 jaar geleden overleden Jopie geen enkel bezwaar tegen de voordracht van Blind gehad zou hebben. Aldus is dat met klaroengeschal en louter tevreden gezichten naar buiten gebracht. Iedereen blij, eindelijk weer een vertrouwd Ajax gezicht in het bijna uitgestorven visieloze en dus volkomen nutteloze commissariaat.

Wat een geruststellende mededeling van Dick Schoenaker. Daar kan iedereen op vertrouwen. Waarmee Blind van iedere twijfel werd ontdaan. Gelukkig maar. Gelukkig voor Dick Schoenaker is ook bijna iedereen alweer vergeten dat ook Dick Schoenaker pal achter Hennie Henrichs stond toen die Cruijff ruim twee jaar geleden met unanieme steun van oa zijn Bestuursraad voorgoed bij Ajax wegjoeg. Niemand zal dus vanwege die dementie bij bijna de gehele achterban vraagtekens zetten bij het feit dat Dick Schoenaker bij de voordracht van Blind uit naam van Johan Cruijff spreekt. Bijna niemand, Dickie, hypocriete schijnheilige slappe lul.

Hoe dan ook, scholletje gaat ervoor : “deze job past bij mij” , laat ie optekenen. Ja hoor Danny, Net als de vorige 8 past ie als een balk in een rond gat. Vol verwachting kijken we uit naar de volgende move die ook bijna niemand verwacht haha, van het hilarische stelletje verraders in BR RvC en directie ;

Kom er maar in Louis, verrotter kan het toch niet meer.

aka Jimmy Hill

1 Reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *