AFCA

KUYTLACHEN

Hoewel de eerste officiële wedstrijd nog gespeeld moet gaan worden, was gisteren de dag waarop het sein weer is gegeven: we zijn weer begonnen!

Natuurlijk is het wat voorbarig om nu al stellige conclusies te trekken, maar Frank de Boer en veel van zijn spelers lijken duidelijk scherper dan in de afgelopen twee seizoenen. Toen was het niet meer dan een stelletje knetterstonede bejaarden, nauwelijks bezig met het leveren van de topprestaties die wij van ze eisen. Waarmee overigens niet is gezegd dat je nooit top kan presteren als je stoned bent. Ik ken hele mooie voorbeelden van mensen die dat al jaren lukt! Voor Frank de Boer en consorten werkte die combinatie alleen duidelijk niet. Niet meer blowen dus, Frank, je kan er niet tegen.

De wedstrijd tegen Wolfsburg was niet onaardig. Vooral talenten als Riedewald en Tete deden het verrassend goed. Daarnaast lijkt er (iets) beter ingekocht te zijn door Ajax. Spelers die meebrengen wat vorig jaar duidelijk ontbrak: karakter. Ook zijn er wat tropische verrassingen voorin bijgekomen. Niet overdreven spectaculair allemaal, maar het ziet er al zoveel beter uit dan vorig jaar. Het moet tot goede resultaten kunnen leiden. Te beginnen met de tweestrijd tegen Rapid Wien.

Ondanks dit gematigde optimisme kunnen natuurlijk niet met 100% zekerheid stellen dat het dit jaar allemaal gaat lukken. Wat wel vast staat is dat onze grote concurrent (in de jaren ’70 dan) ook dit jaar weer louter wanprestaties zal gaan leveren. Dit jaar is, voor de verandering , al het havengeld ingezet op de terugkeer van een verloren zoon, het hoogbejaarde knaagdiertje kuyt. Die in de aanloop naar zijn terugkeer op het oude stinknest maanden terug al is begonnen met het uitbraken van alom bekende kakkerlactische bullshit. Alle clichés en fabeltjes kwamen weer voorbij uit het melktanden-mondje van dirkje kuyt: 010 heeft zulke trouwe fans, geeft zo’n speciaal gevoel, de club voor zit voor eeuwig in zijn hart en bij Ajax zijn er alleen maar successupporters. Gaap… Uiteraard werd de blonde noesteling kritiekloos in de armpjes gesloten. Wij allen weten daarmee direct genoeg: dat wordt ook dit jaar weer helemaal niks in 010. Het is medio juli en we kunnen ze nu al weer met een gerust hart uitlachen. Kuytlachen. Met sommige dingen kan je nooit te vroeg beginnen.

En dan is er nog de onvermijdelijke Ricardo Kishna-soap. Het lijkt er nu toch echt op dat hij er voor heeft gekozen de komende jaren te verpieteren op de bank bij Lazio Roma. De kans dat hij nog bij zinnen komt en voor een mooie sportieve toekomst bij Ajax zal kiezen, lijkt verwaarloosbaar. Wij kunnen op deze ontwikkeling slechts reageren met een welgemeend: Jammer dan! Als voetbaltalent zullen we hem missen, maar als volgzaam schaapje van nijlpaardje raiola zien we hem dolgraag opsodemieteren. Als hij denkt met deze mentaliteit ergens ooit waardering van de fans te kunnen krijgen, rest hem slechts één plek: 010. Succes, doei en tot nooit meer ziens.

Terug naar het belangrijkste in het voetballeven: Ajax. Wij gaan dus gewoon winnen van Rapid, aangezien er geen andere optie bestaat. Alles moet er op gericht zijn om meteen genadeloos toe te slaan. De heilige grond in Wenen zal alleen maar voor extra motivatie kunnen zorgen. Misschien moet Frank de Boer zijn spelers voor de zekerheid maar een videootje uit 1995 laten zien. Als toonbeeld van focus, wilskracht en de onvervalste Amsterdamse overtuigingskracht. De tijd is wel weer rijp voor zo’n seizoen…

We zijn weer begonnen. Heerlijk!

RECTOR STAM || AFCA CBS || WZAWZDB

1 Reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *