AFCA

Laat ze maar lullen

De zomerstop is dan nu echt voorbij. Het nieuwe seizoen is begonnen. Na het tweeluik tegen PAOK en de gewonnen wedstrijd op Het Kasteel, mogen we uitkijken naar de eerste thuiswedstrijd in de competitie. We hebben er zin in. Het wordt sowieso een topseizoen, al is het alleen maar omdat de F-Side dit jaar 40 jaar bestaat. Er staan mooie dingen te gebeuren. Onder andere de aanpassing van de tribunes, maar ook de verbeterde samenwerking tussen de verschillende supportersgroepen.

Positiviteit alom zou je denken. Helaas. Want terwijl de supporters uit hun zomerslaap ontwaken, wordt ook journalistiek Nederland wakker. De persratten hebben het riool verlaten en hun weg naar Ajax weer gevonden. Hongerig naar sappige verhalen. Op zoek naar een aanleiding om wederom iets negatiefs te schrijven. Maar ja, wat als dat er niet is? Wat als het gewoon komkommertijd is en je als journalist niets kan vinden om over te schrijven? Dan haal je oude koeien uit de sloot en schrijf je een verhaal over een pop aan een touwtje. Ook zorg je dat alle feiten nog eens goed worden opgeblazen. Woorden als bedreiging en stadionverbod doen het natuurlijk altijd goed in zo’n artikel.

Onze vrienden van de media (een Paul Vugts bijvoorbeeld) hebben vaak ook de neiging om reacties uit te lokken. Zomaar verhalen de wereld in slingeren, zonder ze te verifiëren. Soms neemt een enkele journalist nog weleens de moeite om contact op te nemen met supporters om de andere kant van het verhaal te horen. Echter, waarom zou je met de media praten en het risico nemen dat je verhaal toch wordt verdraaid. Geen middel wordt namelijk door de pers geschuwd om nieuws te verkopen.

Ja inderdaad, het is komkommertijd. En meneer Vugts is weer op zoek naar inspiratie voor een “spectaculair” stuk riooljournalistiek. Nou beste Paul, het gaat goed met ons. We zijn het weleens niet eens met het bestuur van Ajax, maar dat wil niet zeggen dat we op voet van oorlog met ze leven. We dachten, laten we je een keer voor zijn. Voor het geval je van plan bent om weer wat negatiefs over ons te schrijven

En laat het even duidelijk zijn; de F-Side praat niet met de media. Als er naar journalisten gecommuniceerd moet worden dan gebeurt dat via de officiële supportersverenigingen.

Supporters worden er moe van om elke keer door het slijk gehaald te worden in de pers. Om elke keer zichzelf te moeten verdedigen op verjaardagen of op het werk. Voor de mensen die daar ook klaar mee zijn, hebben we het advies: laat ze maar lullen!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *