AFCA

Leve koning Frank, de Vierde!

Eindelijk! Kampioenen!  Ajax is weer de beste, voor de vierde keer op rij. Ondanks een aantal flaters meer dan terecht en volledig de verdienste van de spelers, begeleiders, de fans en overige betrokkenen. Maar vooral is dit de titel van Frank de Boer, dit jaar nóg meer dan de voorgaande jaren. Koning Frank is definitief een held!

Direct vanaf het moment dat Frank de Boer de leiding overnam van Jol-de-dikke-haagse-zakkenvuller, was duidelijk: deze man weet wat ie wil en hoe hij dat bereiken moet. Bij zijn eerste wedstrijd gaf hij meteen zijn visitekaartje af:  2-0 winst, uit bij ac milan. BAM!! Zijn eerste harde maatregel maakte vervolgens heel erg duidelijk dat met Frank de Boer niet valt te spotten: zonder schroom kegelde hij de egoïstische larf el hamdoui het elftal uit. Oprotten, wegwezen. Frank de Boer was meteen zeker van zijn zaak en is dat altijd gebleven. Hij raakt nooit paniek. Hij. Blijft. Altijd. Rustig. Daarnaast maakt Frank de Boer nooit zijn tegenstanders belachelijk. Wij zouden dat soms graag anders zien, maar het siert hem wel. En dat belachelijk maken, doen wij dan wel. Met liefde.

Dat we zo tevreden zijn met Frank de Boer als trainer, betekent natuurlijk niet dat alles met betrekking tot Ajax opeens hosanna is; zeer zeker niet. De herinneringen aan de twee wedstrijden tegen salzburg en de finale tegen pec zwolle zijn nog erg vers. De kritiek die we gedurende de afgelopen jaren hebben geuit, richtte zich echter vrijwel nooit op Frank de Boer. Als we kritisch waren, was dat over de beleidsbepalers, die door hun strenge beleid-waar wij op zich best achter staan- Ajax niet altijd de topspelers hebben bezorgd die Frank de Boer en het publiek graag zouden zien spelen in het Ajax-shirt. Nog kritischer zijn we geweest richting sommige spelers, van wie wij meer inzet en prestaties eisen. Zoals wij volgend seizoen ook meer spektakel verwachten, en een écht geslaagde Europese campagne. Maar dat is allemaal voor later. Nu is het eerst zaak te genieten van dit kampioenschap.  We zijn trots op ons cluppie, op de spelers en de begeleiding. En blijven onvoorwaardelijk als één blok achter de club staan, wat de media ook proberen. Onder leiding van Koning Frank is Ajax weer de beste van Nederland gebleken. Opnieuw zóveel beter dan die kutkakkerlakken, dan de lampies, dan al die andere flutverenigingen. Buigen zouden ze, voor ons, voor Ajax, voor Koning Frank. En buigen doen ze, diep, heel diep…

Koning Frank verdient een collectieve like, het allergrootste respect voor zijn fantastische prestaties.  En als hij het volgend jaar voor elkaar krijgt ook de vijfde titel op rij binnen te halen –waarmee hij weer een record zal vestigen-, kunnen we er écht niet meer omheen. Dan is Frank de Boer niet alleen een held, maar wordt hij een levende legende. ‘Leve Koning Frank, de Vijfde!’, zo zal hopelijk over ongeveer een jaar klinken. We verheugen ons er nu al op.

promo-frank-de-boer-ajax

Maar nu eerst een feessie bouwen, gappies. Op Ajax en op Koning Frank, de Vierde! WZAWZDB!

Rector Stam || AFCA || CANT BE STOPPED

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *