AFCA

Nieuwsoverzicht (week 17)

Supportersclub Ajax woedend om negeren klassieke logo

‘Frustratie, teleurstelling, woede en onbegrip’, zo omschrijft de AFCA Supportersclub de reactie van de fans nadat Ajax liet weten niet mee te willen werken aan een terugkeer van het klassieke logo. De directie van de Amsterdammers deelde donderdag bij monde van Edwin van der Sar mee niet in te gaan op het offensief van de werkgroep ‘Geef Ajax zijn gezicht terug’.

Milik hervat groepstraining bij Ajax

Arek Milik heeft vrijdag de groepstraining bij Ajax hervat. De Poolse aanvaller miste de voorbije duels van de Amsterdammers wegens een knieblessure.

‘Ajax kon ik niet laten lopen’

Said Bakkati kijkt ernaar uit om als veldtrainer bij Jong Ajax aan de slag te gaan. De 33-jarige rechtsback van FC Emmen zet na dit seizoen een punt achter zijn carrière als profvoetballer en gaat Andries Ulderink en Jaap Stam assisteren bij de beloftenploeg.

„Ajax heeft mij benaderd om deze functie te gaan vervullen. Dat is een schitterende uitdaging, die ik niet kon laten lopen”, glundert Bakkati, die nu al de C1 van FC Emmen traint.
Ulderink en Stam willen er graag een assistent bij, omdat Jong Ajax volgend jaar met een bredere selectie gaat werken en het de bedoeling is om de talenten nog meer individueel te begeleiden. Beide trainers kennen Bakkati nog uit hun periode bij respectievelijk Go Ahead Eagles en PEC Zwolle.

Ajax bulkt van het geld, maar koopt het de Arena?

Het kopen van de Arena wordt volgens Voetbal International genoemd in een meerjarenplan van de hand van vertrekkend directeur Michael Kinsbergen. Een concept daarvan is vorige week woensdag voor het eerst door de clubleiding besproken.
Vanwege de meer dan 110 miljoen euro reserves die zich in de clubkas hebben opgehoopt, groeien de speculaties over op handen zijnde grote uitgaven bij de afgetreden kampioen. Ajax zou het geld ook kunnen investeren in het verbeteren van zijn spelersgroep of het niet bijster succesvolle beursavontuur ten einde kunnen verklaren.

Ajax is voor 13 procent eigenaar van de aandelen van het in 1996 geopende stadion. Om een meerderheidsbelang te verwerven, heeft de club ruim genoeg aan het deel van de gemeente, 48 procent. De resterende aandelen zijn in handen van private investeerders.

Ling ziet voor zichzelf geen rol meer bij Ajax

Johan Cruijff, toenmalig lid van de raad van commissarissen, schoof Tscheu La Ling vier jaar geleden tevergeefs naar voren als directeur van Ajax.
Hoe kijk je terug?
Ling: ,,Ik heb veel aan Ajax te danken, zo kon ik iets terugdoen, maar de situatie is veranderd. Ik heb mijn handen vol aan AS Trencin. Ik zie voor mezelf geen rol meer bij Ajax, maar zie wel veel in samenwerking tussen Ajax en Trencin.”

Nu wordt Roger van Boxtel genoemd. Een goede keus?
,,Bestuurlijk kan ik me daar in vinden, maar Ajax blijft een voetbalclub. Ik ben dus heel benieuwd hoe hij in de praktijk het voetbalgedeelte gaat benaderen.”

Hoe kijk jij aan tegen de nieuwe machtsstrijd bij Ajax?
,,Ach, dat het rommelt, hoort wel bij de club. Mijn advies: spreek je doelstellingen uit, definieer de verantwoordelijkheden binnen de club, zet de spelregels op papier, maar vooral: ga weer op z’n Ajax voetballen. Dominant, aanvallend, met risico.”

AJAX-LOGO_0

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *