AFCA

Nieuwsoverzicht (week 18)

‘1995 We are the Champions’

De documentaire ‘1995 We are the Champions’ die Ajax TV heeft gemaakt, beleefde dinsdag 28 april zijn première op Fox Sports. De komende dagen wordt de docu meerdere malen herhaald.
Ajax TV sprak met bijna alle hoofdrolspelers. Frank en Ronald de Boer, Edwin van der Sar, Louis van Gaal, Jari Litmanen, Patrick Kluivert, Danny Blind, Franco Baresi en Finidi George komen onder meer voorbij in de documentaire. Beleef het Champions League-seizoen 1994-1995 weer opnieuw met deze mooie film!
Zaterdag 2 mei 00:00 uur Fox 1
Zaterdag 2 mei 04:00 uur Fox 1
Zaterdag 2 mei 06:00 uur Fox 3
Zaterdag 2 mei 11:45 uur Fox 3
Zaterdag 2 mei 21:00 uur Fox 1

Viergever: “Teleurstelling voor iedereen die bij Ajax betrokken is”

Nick Viergever geeft volmondig toe dat Ajax dit seizoen te weinig heeft laten zien. De onttroonde landskampioen krijgt dit seizoen veel kritiek te verduren vanwege het ondermaatse veldspel en dat vindt Viergever niet meer dan logisch.

Winst voor vrouwen Ajax

De Ajax Vrouwen hebben de laatste thuiswedstrijd van het seizoen overtuigend gewonnen.

Bij de Ajax Vrouwen viel Claudia van den Heiligenberg uit met een knieblessure. Chantal de Ridder opende na een uur spelen de score voor de Amsterdammers, een paar minuten later sloeg ze opnieuw toe. Inessa Kaagman maakte de laatste goal van de avond.

Ajax heeft Carel Eiting gecontracteerd

De A-junior speelt sinds 2007 in de jeugdopleiding van Ajax. Hij tekende een contract dat op 1 juli 2015 ingaat en een looptijd heeft van drie jaar, tot en met 30 juni 2018.

Eiting is een typisch product van de Ajax-jeugdopleiding. Hij werd op 11 februari 1998 geboren in Amsterdam en speelt ondanks zijn jonge leeftijd al bijna zijn halve leven voor Ajax. Het betreft het eerste contract voor de jeugdspeler. ,,Ik ben heel erg blij en zie dit als een grote beloning.”

Beschermde status Ajax

Ajax heeft een beschermde status in de voorronde van de Champions League. Als nummer twee van Nederland kan het in de derde en laatste voorronde niet loten tegen een club uit een van de toplanden zoals Engeland, Duitsland, Spanje en Frankrijk.
Tijdens de loting op 17 juli treft Ajax de nummer twee van België, Oostenrijk, Griekenland, Rusland of Turkije. Op dit moment zijn dat AA Gent, Rapid Wien, Panathinaikos, FK Krasnodar of Besiktas.

Johan Cruijff laat zich nog altijd niet zien bij Ajax

Johan Cruijff maakt geen haast om de interne problemen bij Ajax op te lossen. De clublegende zou volgens plan deze week naar Amsterdam komen, maar heeft zijn komst tot nader order uitgesteld. Intussen is er nog geen enkele toenadering tussen de opleiders op de Toekomst (Wim Jonk, Ruben Jongkind) en het ‘kamp-Arena’ (Marc Overmars, Dennis Bergkamp, Frank de Boer).

banner_afcaNL

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *