AFCA

Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht van deze week:

Johan Cruijff keert terug naar zijn oude liefde Ajax om zich te gaan verdiepen in de interne problemen die spelen bij de Amsterdamse club.

Hij zal vanaf morgen contact hebben met mensen binnen Ajax, meldt Voetbal International. De messias zegt dat er veel veranderd is bij de club en dat het nu tijd is voor de volgende stap. “Dankzij de landstitels van het eerste elftal is de club weer succesvol en gezond geworden, bovendien wordt er uitstekend werk verricht in de jeugdopleiding. De volgende stap is dat die organisaties steeds meer in elkaar gaan overvloeien.”
Afgelopen week werd bekend dat Wim Jonk, hoofd jeugdopleiding bij Ajax, niet meer aanschuift bij de wekelijkse vergadering. Er zou onder meer sprake zijn van verschillende visies op opleiden en aankopen.
Cruijff is niet verbaasd dat deze vuile was nu naar buiten komt. “Dat gebeurt vaker als een topclub een jaar geen kampioen wordt. En zeker bij Ajax hoort dit soort dingen er al bij sinds de oprichting van de club. We hebben hier te maken met verstandige jongens met enorm veel voetbalkennis. Nu gaat het om de bereidheid naar elkaar te luisteren en de juiste vervolgkoers te bepalen. Het is niet de bedoeling dat dit gaat escaleren. En daar ben ik ook niet bang voor.”

———————————————————————————

Ajax jaagt op ‘killer’: “Ik sterf liever dan dat een tegenstander sterker is”

Ajax haalt met Nemanja Gudelj in ieder geval een op en top professional in huis, mocht tot een akkoord met AZ komen. De Serviër geeft altijd alles.
Gudelj zoekt naar eigen zeggen elke wedstrijd de grens op en gaat over lijken als het moet. “Je moet killen als je alleen op de keeper afgaat. En als er een counter komt, móét je die afbreken. Gewoon je vent onderuit halen desnoods”, vertelt de AZ-aanvoerder aan de Volkskrant.
Hij neemt geen genoegen met een kwaliteitsverschil tussen hem en zijn directe tegenstander. “Als er een keer eentje net zo fit is, pak ik hem op het laatst op mentaliteit. Die geeft mij extra brandstof. Ik sterf liever dan dat een tegenstander sterker is.”
Het lijkt er sterk op dat Gudelj in de zomer zijn loopbaan vervolgt bij Ajax. De Amsterdammers hebben zich officieel gemeld bij AZ en zijn bereid zes miljoen euro te betalen. Gudelj kan voor vijf jaar tekenen.

———————————————————————————

De jeugdopleidingen van Feyenoord, Ajax, AZ en P$V zijn genomineerd voor de Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding van Nederland. De afgelopen vijf jaar werd de kakkerlakken Academy verkozen tot beste opleiding.

Op vrijdag 15 mei wordt bekendgemaakt welke club de beste jeugdopleiding van Nederland heeft.

———————————————————————————

‘Ajax kan zonder aankopen gewoon kampioen worden volgend seizoen’

Joël Veltman denkt dat Ajax komende zomer geen versterkingen nodig heeft om volgend seizoen de landstitel te pakken.

“Met dit team kunnen we volgend seizoen gewoon kampioen worden hoor, ook zonder versterkingen”.

“Dat komt vooral doordat ik denk dat er niet veel jongens weggaan. Dan kunnen we volgend seizoen echt zien of we verder zijn. Al die jongens hebben een Ajax-hart en willen hier iets moois opbouwen, te beginnen met verder komen in Europa.”

“Het zou mooi zijn als we dan een vast team kunnen bouwen. Dat moet wel anders dan al die wisselingen dit jaar. Zo krijgen spelers vertrouwen, al hebben dit jaar veel jonge jongens al minuten gemaakt. Daardoor ging het ook met pieken en dalen, volgend seizoen is dat niet meer zo.”

———————————————————————————

Ajax heeft Pelle Clement (Amsterdam, 19 mei 1996) gecontracteerd. De A-junior speelt sinds 2006 in de jeugdopleiding van Ajax. Hij tekende een contract dat op 1 juli 2015 ingaat en een looptijd heeft van twee jaar, tot en met 30 juni 2017.

———————————————————————————

PSV is nog steeds geen kampioen
Met nog vier wedstrijden op het programma en tien punten achterstand is de kans nihil, maar Ajax kan nog steeds kampioen worden.

johan.cruijff.ajax.pistolen.425

WIJ ZIJN AJAX
Op naar zondag!

|| AFCA ||

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *