AFCA

One of these nights…..

Tering hee, wat een avond , wat ’n nacht (biereliere, bacardieparty, Schnappsklappen, telefoon kwijt, lam weg teruglopen naar kroeg met zaklamp, tel gevonden) wat een ochtend…..pfffffff…..(6 paracetamol, 4 ibrupufen) en we zijn weer het mannetje…en nog steeds, zoals de Engelsen het mooi zeggen: “totally buzzing” van de wedstrijd.

Vandaag (donderdag) gelukkig vrije dag.
Ff wedstrijd teruggekeken, want in het stadion, het wordt inmiddels traditie bij mij: alle goals weer eens gemist… ouwehoeren, zieken met je rug naar ’t veld….gnagnagna…jullie kennen ’t wel….

Het was echt weer “one of these Nights”
Het gevoel van 13-05-1992 Ajax Torino kwam aardig in de buurt., al was die wedstrijd spannender vanwege de 2-2 uitslag uit en de met samengeknepen billen uitgespeelde thriller in Olympisch….
Peterson onderuitgeschoffeld, John van Loen hondsdol…
Torino, met die etter Scifo en die bloedhond van een Walter Casagrande, de zwartharige Gordon Heukeroth. Maar de ontlading , de ontlading was vergelijkbaar, al was ik toen als 14 jarige in 92 veel sneller dronken.

Was gisteren redelijk laat onderweg naar stadion,
Ik ben geen file-fiel, dus ik kick niet op files,maar elke auto gevuld zien in de file met Ajacieden maakte het zowaar gezellig.

Was zo laat, geen tijd voor Vanzz of Jinsu, maar direct aansluiten in rij voor zuid H….
Tering wat was ’t druk.
Eerste helft begon niet al te hoopgevend of tenminste beetje zoals de heren analisten al ons hadden voorspeld. Lyon zou een maatje te groot zijn voor ons….
Een maatje te groot, een maatje te groot????
Wat lulden ze nou, wij zijn Ajax, wij zijn veelal de definitie genoemd door kenners in de historie als ’t schoolvoorbeeld van ’n maatje te groot zijn….als in : Wij ten opzichte vd rest!!
Da’s geen misplaatste arrogantie , geen grootspraak, geen false facts….dat zijn bewezen feiten. Weliswaar vooral in het verleden…. maar in een eerlijk voetballandschap waar minder je poen en de ligging van je club (welk land) wat dus ook onder de categorie :poen valt, er toe zou doen, hadden we nog steeds een factor geweest waar rekening mee diende te worden gehouden, waar waar iedere tegenstander met trillende beentjes op bezoek zou komen , in de wereld van ’t topvoetbal.

Met dat in je achterhoofd, de wetenschap dat als Amsterdam in Spanje had gelegen, je waarschijnlijk je prijzenkast qua aantal bekers en schalen met factor 3 a 4 had kunnen vermenigvuldigen , zitten we natuurlijk te smachten naar weer wat internationale erkenning… helemaal de jonkies onder ons die dat nog niet bewust hebben meegemaakt….

Maar goed terug naar de wedstrijd: De 2-0 bij rust bewees dat we gewoon ook heel effectief kunnen voetballen en met ’n Ronaldo-achtig of een op de koers Bitcoins lijkend rendement….
2de helft was fantastisch gisteren in t stadion, maar op t veld dus ook zag ik vanmiddag toen ik ‘m terugkeek op tv…haha….
Ik Begin zowaar Traoure te mogen, sterker nog , het zit dicht tegen adoreren aan, wat ’n balbehandeling heeft die gozer….alsof ie ’n jonge maagd teder kietelt zo verfijnd is zijn techniek.
Sfeer in ’t stadion tijdens en zelfs ver na wedstrijd magnifiek, “tre’s magnifique”

Nu zaak om ’t slim te spelen in Lyon, niets weg te geven, koel te blijven…
Kaartjes en vliegtickets voor finale zijn jammer genoeg voor de meeste onder ons niet meer te betalen…. tussen 1845 en 1930 gisteravond stegen de vliegtickets al met 100 tot 200 % . Ja, het zijn laaierlichters die klote maatschappijen…
Lyon uit zijn nog kaarten voor… maar gezien wat ervaringen met de Franse gendarmerie en justitie in Parijs paar jaar terug niet heel populair meer voor sommige van ons…..

Nu nog ff lekker nagenieten en gisteravond bewees weer eens des te meer dat niets zeker is in het voetbal…wonderen komen wekelijks voor ergens op’n voetbalveldje ergens op deze aardkloot…

Verwachten dat die oud-papierclub en sattelietclub gaat stunten zondag tegen die kakkies is vergezocht en wie verwacht dat de kakkies daarna op slotdag nog ’n steek laten vallen , is rijp voor ’t gekkenhuis , maar dromen….dromen mag altijd….

En dan nog…. ik verkies die cup boven de schaal hoor…. schaal komt volgend jaar sowieso weer…(nee, geen arrogantie)

Fijn weekend Ajacieden…

Geniet er nog even lekker van…
En droom!

Mazzel…

De FILOSJOOFFEUR

AFCA || CBS

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *