AFCA

Onrust op vak 424, vervolg reactie AFCA SC

Naar aanleiding van de toenemende onvrede / onrust op de tribunes tussen supporters en stewards / beveiliging en om het uitvoerende beleid heeft er een gesprek plaatsgevonden om duidelijkheid te scheppen omtrent deze zaken. Aan tafel zaten zowel supporters, veiligheidszaken en hoofd-stewards. Hieronder de 3 belangrijkste punten die besproken zijn en waar we in de nabije toekomst een positief antwoord op verwachten of waar we zelf een positieve bijdrage aan kunnen leveren.

1 ] Er is natuurlijk veel aan de hand achter de schermen waarbij Ajax + de supporters druk bezig zijn om bv. het safe-standing plan zo spoedig en vlot mogelijk te laten verlopen. Het verloop van de 410 jongens naar zuid-1 is er 1 die [ zoals bekend ] in fases zal plaatsvinden. Ajax wil [en zal] namelijk in het oude 410 vak een familie vak tot stand brengen waar bv. ook de jeugdspelers plaats zullen nemen. Het probleem was echter dat die mix van 2 belevingen in deze vorm nooit had mogen plaatsvinden maar het daar wel gebeurt is waardoor er dus frictie ontstaan is. Laat duidelijk zijn dat er niemand is die naar Ajax gaat met de intentie om zomaar te gaan knokken met de beveiliging of stewards. Het is vaak het gevolg van veel onduidelijkheid / onbegrip / irritaties / verkeerde inschattingen aan beide kanten wat te lang doorsijpelt eer het ‘ontploft ‘. De desbetreffende instanties hebben daarin dus inschattingsfouten gemaakt waardoor er dus tegen Willem II problemen ontstonden. Laat ook voor elke Ajacied duidelijk zijn dat ouders en kinderen nooit de dupe mogen worden van problemen die veroorzaakt zijn door alle partijen hierin !. Het probleem is voor zover opgelost door iedereen die op den duur naar zuid verplaatst wordt ergens anders te plaatsen en niet meer in het voormalige 410 vak. Wij hopen dan ook dat alle Ajax families in de toekomst daar in volle tevredenheid naar hun Ajax kunnen kijken.

2 ] Het beleid van de Arena / Ajax / knvb / uefa is toch iets wat voor veel verwarring zorgt in en rondom het stadion. Vrijwel niemand is het nu precies duidelijk. Ook daar moet de Arena/ Ajax of de andere instanties voor duidelijkheid zorgen door middel van bv. een briefing naar buiten te sturen richting alle supporters / bezoekers. Dat klinkt raar maar de regels bij het voetbal zijn net weer ff anders dan bij een concert en de regels worden ook weer net ff anders als de uefa om de hoek komt zeilen met hun idiote praktijken en gedrag codes voor bv. de werkzaamheden van stewards. Dus we nemen aan dat ook daar meer duidelijkheid in zal komen voor elke Arena bezoeker.

3 ] Het is vaak aan de orde dat supporters geen vast gezicht / aanspreekpunt hebben op / in hun vak wat een soort van wantrouwig over doet komen ipv vertrouwen doet opbouwen. De reden daarvan is als volgt. Het is een kort baantje van 4 uur per week ? ongeveer en wordt vaak gebruikt door studenten om zo hun dagelijks leven te bekostigen. Het personeel hiervoor wordt ingevuld door Randstad en veiligheidszaken zorgt voor de screening en cursus. Daar is op zich niks mis mee echter als hun studie is afgelopen verdwijnen ze van dit toneel aangezien men een vaste baan wilt van 40 uur per week waarna er weer iemand anders komt te staan. Dat is zeer lastig en zeker als er een paar weken daarvoor iets gebeurt is en de ‘nieuwe steward ‘ van niets weet en alle hoon over zich heen krijgt. Op dat gebied [qua personeel invulling] ligt dus voor de beveiliging en voor Randstad een uitdaging om dat vakkundig te gaan invullen en we hopen dan ook dat zij de kennis van supporters daarin zullen gaan gebruiken. Aan de andere kant van dit probleem ligt daar ook een uitdaging voor Ajax aangezien men hier een stuk minder kopzorgen over zou hebben als er een EIGEN stadion is zodat men er ook eigen personeel neer kan zetten.

Over het algemeen zijn we zeer positief over dit gesprek en we weten dat de aanwezigen hun best gaan doen om de zaken die er nu spelen te doen oplossen en problemen in de toekomst te doen voorkomen. We weten allemaal dat elk vak zijn eigen publiek heeft en dat daar ook mensen moeten staan die dat vak passen. Maar het blijft natuurlijk wel voetbal waarin we niet allemaal op een pluche zetel willen zitten en karig gaan klappen als er een goal valt. En we blijven ook niet zitten als men de behoefte heeft om zich te uiten via de welbekende middelvinger bij een onterechte vrije trap. Dus we verwachten ook dat er zo af en toe eens een oogje wordt dichtgeknepen en het voetbal gevoel weer zijn beloop krijgt. Want heren stropdassen als je je eigen als klapvee wilt gedragen hebben wij als supporter zijnde 1 tip ; 1541,2 km verderop is er plek voor 100,000 geldwolven en toeristen !! Zondag krijgen ‘we ‘ Vitesse op bezoek in de Arena, wij hopen dan ook op een kolkende en gezellige Arena met een klinkende 4-0 uitslag.

Bestuur AFCA SC

(bron : http://www.afcasupportersclub.nl)

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *