AFCA

Onvoldoende is vertrekken

Dat ging vroeger op school zo, als je aan het eind van het jaar een onvoldoende stond moest je weg. Na het eerste jaar van school geflikkerd te zijn kreeg ik dat bij mijn tweede school te horen. Jochie, als jij aan het einde van het jaar geen voldoende staat gemiddeld mag je weg. Na het gehele jaar die hele school ondersteboven te hebben geflikkerd, was het uiteraard vertrekken.

Dit verhaal is natuurlijk totaal niet boeiend, waar het niet dat het me doet denken aan Ajax. Frankie gaf Ajax eind 2015 een 5,5 voor het afgelopen jaar. ZIJN AJAX! Inmiddels staat Frankies Ajax een hele dikke onvoldoende gemiddeld omdat er de afgelopen weken werkelijk vreselijk is gespeeld. Het was een onsamenhangend zaakje en echt een drama om naar te kijken, met als resultaat dat die kut lampen nu boven ons staan. Echter laat Frankie weinig verbetering zien, zeker als hij na Roda gewoon de catacomben in wandelt zonder zich te verontschuldigen bij ons.

Frankie is goed begonnen aan zijn periode als Ajax leraar. Nu zijn klasje echter al meer dan een jaar lang door het ijs aan het zakken is, zakt hij genadeloos mee. Excuusjes, dramatische wissels en slap voetbal. Uiteraard verdient hij alle respect voor de geleverde prestaties en de kampioenschappen. Hulde, oprecht! Maar je wordt door de rivaal uit de beker geknald en je mag Europa uit na een poule met b en c ploegen. Dan moet je toch vechten als gekken voor de laatste prijs die je pakken kunt? Maar niets is minder waar, zelfs op het 15 jarig jubileum van de fanatieke aanhang lukt het niet. En na de wedstrijd wil de halve selectie (inclusief de boer) meteen de kleedkamer in. Kom op! Doe normaal en bedank die jongens voor 15 onafgebroken steun (en de rest van het stadion voor het kijken naar deze droefenis). Bied je excuus aan, doe iets!!! Maar blijven roepen dat er lijn in zit gaat hem niet meer worden.

Dus zullen we proberen vriendjes te blijven frank? Jij gaat zorgen dat het onkruid uit 010 zondag wordt vernietigd en je staat weer een 5,5 gemiddeld. Als je ons dan ook nog kampioen maakt sluit jij het jaar af met een dikke voldoende.
Gebeurd dat niet, dan bedankt voor de mooie eerste jaren maar weg. Zondag zal de arena weer kolken, al is het maar om die Katwijkse snijboon en grabbelende judas met de staart tussen de benen te zien vertrekken. Geen winst is onacceptabel!!! Anders moeten we na weer een onvoldoende misschien eens op gesprek bij de directie (de hoofdingang bestormen dus).

Tot zondag!

(Ingezonden stuk van een bezoeker)

Fuck 010

150x150

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *