AFCA

OPPORTUNISME REGEERT

Na in mijn vorige stukje mijn steun en vertrouwen te hebben uitgesproken in die kakkie die momenteel de scepter zwaait bij ons Aller Ajax, is er alweer veel gebeurd:

Van vergenoegzaamd om me heen kijkend, wachten op ’n bevestigend knikje van ’n maat, zo van : “Goed gezien , Gap” na de eerste helft thuis tegen Rostov…., naar met het schaamrood op de kaken de kroeg verlaten terwijl de verwijten van m’n vrienden me om m’n oren vlogen: “Goede trainer he, die vriend van je, die Bosz, die kakkerlak”.

Bijna (dus niet gedaan) heb ik staan meescanderen: “Bosz, rot op” na competitiewedstrijd tegen Willem II, om vervolgens de winst in een onbenullig bekerpotje tegen datzelfde Willen II met een elftal vol youngsters en debutanten en ’n excellerende Ziyech op ’t middenveld, te vieren alsof we de CL hadden gewonnen.

En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen van teleurstellingen en daarop volgend opportunisme na ’n wedstrijd waar (toevallig) wel weer iets lukte….

Maar laten we wel wezen: het liep natuurlijk gewoon klote in het begin. Het enige wat ik hoopte was dat Bosz niet geslachtofferd zou worden voordat-ie de kans had gekregen de door Frank de Boer ingesleten stroperigheid er bij de “balletjebreedofielen” (de spelers) uit te krijgen….

Het aantrekken van Hakim Ziyech was het eerste sprankje hoop op verbetering (hoewel veel en veel te laat). Vervolgens gaf het steeds posteren van Hakim op de rechtsbuiten positie m’n vertrouwen in Bosz weer een behoorlijke knauw.

Langzaam zag ik onze kale trainer weer veranderen in hoe ik’m ooit zag: Als ’n kakkerlakkrullenbol, die gefrustreerd en meer schoppend dan voetballend, tevergeefs een Ajacied probeerde te achterhalen in een van de vele oorwassingen die ie van ons ontving in zijn tijd als kakkerlak in de kuip.

Ik begon me steeds meer af te vragen waar m’n vertrouwen in Bosz ook alweer op gebaseerd was Toch niet op zijn paar seizoenen leuk voetbal met Heracles en ’n handvol redelijke wedstrijden met vitesse?

Maar opeens wist ik het weer:

Mijn vertrouwen in Bosz was gestoeld op ’n video van 46 seconden die een dag na Johan’s dood werd geplaatst op de website van Maccabi Tel Aviv. In dit filmpje, zonder geluid, zie je Cruijff, Jordi en Bosz geanimeerd over voetbal praten. Dat was duidelijk te zien, er was geen geluid voor nodig. Het was het bewijs wat al eerder werd vermoed: Cruijff was zeer gecharmeerd van de voetbalvisie van Bosz, hij zag hem als een medestander. En dan kan ik niet anders dan Bosz ook zo zien, mijn vertrouwen in Cruijff is nou eenmaal oneindig en onvoorwaardelijk.

Door Cruijff snap ik als overtuigd atheïst mensen die gelovig zijn beter, nou ja: íets beter: het klakkeloos aannemen van dingen uit ’n boek vind ik nog steeds raar, maar eerlijk is eerlijk: ik doe dat ook met Cruijff’s woord. Sterker nog: Cruijff’s bestaan heeft in tegenstelling tot andere “hogere machten” nooit bij iemand ter discussie gestaan. Ik sta zelfs op de foto met mijn heilige icoon in levende lijve. Dat is geen gelovige ooit met hun God gelukt!

Het lijkt erop, sinds de bekerwedstrijd tegen Willem II, dat Bosz het lek boven heeft: Hakim staat op het middenveld en winnen we weer met redelijk tot een paar keer goed voetbal…

Conclusie: We worden Kampioen, aldus deze ras-opportunist (op dit moment dan).

Tot slot nog even wat over Willem II. Als kleine jongen was ik altijd verbolgen over het feit dat Willem II zich afficheerde als het Ajax van ’t zuiden. Er was immers maar een Ajax…

De actie van de Willem II supporters van deze week maakte mij al wat milder, hoewel het feitelijk een milieuonvriendelijke actie was, want:

“Uit verveling gooi je hem misschien over de reling. Maar met het zelfde gemak gooi je die kakkerlak, in de afvalbak”

Tilburg , hou je stad schoon van ongedierte! Ruim die troep gewoon netjes op. Zwerfvuil is voor niemand goed.

Maar toch, gezien het enthousiasme en de bijbehorende daadkracht om het onkruid te verwijderen, mag dat cluppie zich -wat mij betreft – een tijdje zichzelf “het Ajax van ’t zuiden” noemen.

Mazzel…..

DE FILOSJOOFFEUR  || AFCA || CBS

Filosjooffeur-AFCA

 

1 Reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *