AFCA

OUD WIJF GENAAID

Het oosters fenomeen karma heeft haar knapste gezicht weer eens laten zien. In de kwartfinale van de Champions League kreeg het Italiaanse Juventus op magistrale wijze onderuit de boontje komt om zijn loontje zak. Waar de maffia dacht een wonder te kunnen verrichten door Real Madrid (ook geen heldenclub maar je kunt niet alles hebben..) in eigen huis het bal der multinationals uit te knikkeren, dacht de Engelse referee Oliver daar even heel anders over. De fluitist heeft ongetwijfeld een aangeboren sympathie voor Ajax. Hij besloot met veel gevoel voor timing, diep in blessuretijd de oude dame een van de mooiere nekslagen van de 21ste eeuw tot nu toe te geven, via een onterechte pingel en rood voor drama Queen Buffon.

Arriverdeci Oud Lijk !

We leggen nog één keer uit waarom dat zo leuk was. We herinneren aan de Champions League finale van 1996. Toen Ajax in Rome hetzelfde Juventus trof en na de 1-1 en penalty’s die beker met de grote oren aan de maffiosi moest laten. Wie herinnert zich niet de dolle Italiaanse taferelen *kots* na afloop. Wat het meest is blijven hangen is de compleet waanzinnige antivoetballer Angelo Di Livio. Die er na 120 slopende minuten geen genoeg van kreeg en na afloop in zijn vale witte onderbroek (geen familie van ene v Jole) schuimbekkend van kunstmatige energie vrolijk sprintend ongeveer nog een marathon afwerkte.

Natuurlijk bleek jaren later dat Juventus die finale gedrogeerd had gespeeld. En natuurlijk hoefde de maffia die beker niet in te leveren en natuurlijk kwam men er in Turijn mee weg. Je bent maffioos of niet, en zo dacht men er bij de consiglieri van de uefa ook over ; nul sanctie. Ajax werd bestolen van de vijfde Europacup 1 uit haar roemrijke geschiedenis. Door valsspelend Juve dat vuig lacht om een door henzelf besmeurde naam, en dat die prijs gewoon heeft bijgeschreven.

Scheidsrechter Oliver verdient vanwege zijn fenomenale beslissing van woensdagavond daarom een standbeeld in Mokum. Zelden zal een Oud Wijf zo geweldig genaaid zijn. Wij vonden het in ieder geval zalig.

Juve Juve Vaffanculo !

aka Jimmy Hill

1 Reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *