AFCA

PEC Thuis! 3 punten in Mokum!

Het zit er weer op de match van de landskampioen tegen de koploper van de ere divisie. En het was met Bloed, Zweet en Tranen maar geluk blijven de 3 puntjes blijven in Amsterdam. We hadden eindelijk ook eens het geluk aan onze zijde en dat is soms nodig zoals Frank de Boer melde na de wedstrijd.

Het eerste kwartier ging best lekker er werden kansen gecreëerd alleen werden die gemist of niet afgemaakt. Er werd ook niet echt gedomineerd. We begonnen met Sana en Hoesen voorin. En op het middenveld Serero, Schöne en Duarte, die zijn debuut bij Ajax in de basis vanavond maakte. Ook Denswil starten in de basis, wat bijna zijn vruchten afwierp na 10 minuten spelen, die een voorzet van Duarte kreeg en de bal voor het doel op zijn hoofd kreeg alleen belande de kopbal recht op keeper Begois. Fisher en Sana kregen ook kansen in het de 16 meter maar waren niet scherp genoeg om het doel te vinden.

In de 38ste minuut blunderde Vermeer weer na een doelpoging van Nijland, daar maakte Saymak gebruik van en scoort, gelukkig werd die treffer afgekeurd wegens buitenspel. Voor de rust maakt van Rhijn nog een gevaarlijke actie door aan Benson zijn shirt te gaan hangen voor de neus van scheidsrechter Wiedemeijer maar die floot gelukkig niet voor een penalty. Met 0-0 gaan we de rust in.

In de 2de helft worden Fischer en Hoesen gewisseld voor Sigthorson en Bojan Krkic. Later wordt ook Duarte gewisseld door Siem de Jong die met veel applaus onthaald werd door de supporters. Met deze wissels werd elk geval de kwaliteit van het het Ajax spel weer iets beter. Dan in de 73de minuut komt de openingstrekker van Thulani Serero na een mislukte trap van Mokotjo. Het staat 1-0 voor Ajax, wat toch wel een kleine opluchting is. Dan 3 minuten later trapt doelman Begois uit en beland de bal bij Serero die speelt naar Sigthorson die schiet maar vervolgens vol de paal raakt, de bal bij Maikel van der Werff komt en die hem ongelukkig in eigen doel trapt. Een geluk bij een ongeluk dus voor Ajax en het staat 2-0.

Dan in de laatste minuut komt er een schot van Giovanni Gravenbeek en die scoort de 2-1. Ook daar ging Vermeer weer goed de fout in door helemaal niets te doen dan “ik stond erbij en keek erna”. Wat dat betreft begrijp ik niet echt het compliment van de Boer naar Vermeer toe omdat hij 2x stand heeft gehouden in een een-op-een situatie meer heeft hij ook niet gedaan hij kon zelfs de 0 weer eens niet houden. Ben benieuwd hoe hij dat in Barcelona woensdag gaat doen. Gelukkig gebeurde er in de 3 minuten extra speeltijd niets spannends alhoewel ze toch wel erg lang duurde. Het bleef 2-1 voor Ajax en zo hielden zij de 3 punten in Mokum.

AFCA || CANT BE STOPPED

pec-zwolle-002pec-zwolle-001

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *