AFCA

Pisvee op twee

Matchday!

De strekking van de competitie is simpel: Ajax wordt kampioen, als ze maar het koppie erbij houden. Die eeuwige zelfoverschatters uit 010 worden uiteraard geen kampioen. Dat worden ze nooit. Ja, in theorie kan het, maar in theorie kan je ook water laten branden of een meteoriet op je knar krijgen. De enige echte concurrent van onze club is ook dit jaar weer dat miezerige clubje uit Brabant. Natuurlijk is Ajax overal en altijd verplicht om tegenstanders te verslaan, maar een overwinning op dat boerenkutcluppie vanmiddag is meer dan ooit gewenst. Vanwege vele redenen:

1 De provinciaaltjes krijgen weer een beetje praatjes. Alle dooddoeners zijn weer volop te beluisteren: gemoedelijkheid, topsportklimaat, warmte, zij zijn niet meer klein maar ook een beetje groot…Een cluppie met zo’n misselijke uitstraling verdient gewoon een enorm pak slaag op de provinciale sodemieter.

2 fc lulletje lampenkatoen moet duidelijk gemaakt worden dat er maar één club de baas is. In Amsterdam en in de rest van de wereld. En dat zijn wij, Ajax!

3 pisvee is een overschatte club, met de uitstraling van een padvindersvereniging. Onder de grootste clubiconen bevinden zich bijvoorbeeld willy en rené van de kerkhof – een drie-eiige tweeling die het uitstekend zouden doen als bizar item bij Man Bijt Hond. Zo’n club dus.

4 Het is lang geleden dat Ajax al zo snel in het seizoen een gat kon slaan met de enige concurrent in Nederland. Wij Ajax-fans hebben wel weer eens recht op een kerst met een comfortabele voorsprong. Het slaapt gewoon wat prettiger, zeker na al die slapeloze nachten vanwege Ajax in de afgelopen jaren.

5 Door winst neemt het chagrijn rondom Ajax ongetwijfeld weer wat af. Een overwinning leidt tot beter spel en prestaties in de komende maanden en misschien zullen de zeikerds en Ajax-haters dan eindelijk weer een tijdje hun grote muil houden.

6 Jeffrey bruma kan er helemaal geen ene reet van. Verliezen van een team met zo’n voetbaldebiel in de verdediging is geen optie.

Aldus een korte opsomming waarom er gewoon gewonnen moet worden. Frank de Boer lijkt in ieder geval zeker van zijn zaak: wederom werd Johnny Heitinga buiten de selectie gehouden. De Boer is intelligent genoeg om te weten dat díe beslissing alleen geaccepteerd zal worden als Ajax een héle goede prestatie aflevert vanmiddag. Het schept verplichtingen en daar houden we De Boer aan.

Ajax, godverdomme, doe het! Laat zien wie de baas is en zet dat trieste provinciecluppie definitief op de plek waar het thuishoort: de tweede en niks meer dan dat.

RECTOR STAM || AFCA CBS || WZAWZDB

MATCHDAY-AFC-Ajax-PSV-4-10-2015ajax-psv-4-10-2015-C-AFCA

3 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *