AFCA

RAIOLA SCARAFAGGIO

Deze week kwam de onvermijdelijke mino raiola weer in het nieuws met zijn zoveelste actie om Ricardo Kishna langzamerhand weg te halen bij Ajax, zonder zich daarbij iets aan te trekken van het sentiment onder Ajax-supporters. Een zaakwaarnemer die namelijk durft te stellen dat ‘010 of pisvee ook goed zouden zijn voor zijn speler’, probeert ons doelbewust te provoceren. Dat alleen al is onverstandig. Maar raiola maakt het nog veel bonter.

Enkele dagen geleden is mino raiola gesignaleerd in een hotel in ’t Gooi. Daar voerde hij uitgebreid overleg met vertegenwoordigers van pisvee. Waarschijnlijk was de bijeenkomst ook georganiseerd met het oog op een eventuele transfer van afellay –bijna net zo’n eng mannetje als raiola- maar uit betrouwbare bron hebben wij inmiddels vernomen dat de bijeenkomst vooral ging om een mogelijke overgang van kishna. Er wordt dus concreet gesproken over een transfer naar dat vieze brabantse koopclubje. Raiola’s schaamteloosheid en zijn totale gebrek aan respect voor Ajax -en dus voor ons- kan niet duidelijker worden aangetoond.

Het gedrag van raiola doet denken aan een voorval enige jaren geleden op de Wallen, rond een Europacup wedstrijd. Een lamme boer dacht lollig te zijn door naar een Ajax-shirt te wijzen en daar denigrerende opmerkingen over te maken. Toen één waarschuwing niet hielp, werd de provinciale malloot binnen enkele seconden de gracht ingestompt en kon zijn kaakchirurg twee dagen werk inplannen. Hiermee wil ik niet beweren dat raiola tandeloos in de gracht dient te belanden –de mooie kademuren zouden nog beschadigd kunnen worden door zijn dikke toges- maar het illustreert wél wat wij vinden van figuren die denken denigrerend over Ajax te kunnen praten.

Wij als supporters moeten eens een statement maken over dit soort praktijken. Eén standpunt, zodat Marc Overmars weet wat wij van hem verwachten. Ouwe garde en jonge generaties die gezamenlijk stellen: dit laten wij niet gebeuren, ongeacht de (financiële) gevolgen. We vechten voor onze club en eisen dat ook Ajax zelf duidelijk maakt waar het voor staat: klasse op het veld en keiharde actie daarbuiten richting iedereen die ons zonder respect behandelt.

De bal ligt bij Kishna, hij moet nú de keus maken: of nog een paar jaar spelen bij de mooiste club van de wereld en wellicht daarna een grote voetbalcarrière in het vooruitzicht, óf snel de zakken vullen en op een dood spoor belanden, ergens in de Serie C of bij één of ander pisclubje in bijvoorbeeld Griekenland. Kiest Kishna er niet voor om raiola als manager te lozen, dan dient Ajax de optie op Kishna onmiddellijk te lichten en zijn contract tot 2017 te verlengen. Om hem vervolgens geen minuut meer te laten spelen, twee jaar lang. Wij gaan er dan die twee lange jaren van genieten, al kost het Ajax miljoenen. Die hebben we toch al genoeg. We don’t care: zelfrespect en principes gaan voor.

Als Ajax slecht speelt, zeiken wij vol overgave op Ajax. Maar als een bloedhond als raiola onze club belachelijk probeert te maken, sluiten onze rijen. Dan stoppen we eventjes met zeiken op onze club, maar nooit zullen we stoppen met pissen. Pissen op raiola. Scarafaggio raiola.

RECTOR STAM || AFCA CBS || WZAWZDB

mino-raiola-afca

5 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *