AFCA

Rare figuren

Rare figuren

Bij sommige clubs staat veel, zo niet alles, in het teken van één wedstrijd per jaar. Utreg heeft dat met ons. Treurig, een normaal mens moet er toch niet aan denken dat supporter te zijn van een club die ’t het hele jaar wel best vindt, behalve die ene wedstrijd…Niet dat we moeten klagen over het fanatisme dat Ajax ondervindt. Het heeft wel wat, als Ajax echt moet vechten voor de punten! Maar we fronzen wél de wenkbrauwen als we het kutteam van Jan Wouters zien klooien tegen onze échte concurrenten. Want dat is Utreg  dus niet. Op geen enkel gebied, hoe graag ze dat daar ook zouden willen. Ze zijn geen concurrent en zullen het ook nooit worden. Maar zelfs dat kleine beetje zelfinzicht hebben ze niet in die domstad. Rare figuren.

En zo zijn er wel meer. Wat te denken van onze oude held Louis van Gaal, die Wesley Sneijder overduidelijk geen WK in Brazilië gunt. Let maar op: al schiet ie er nog 30 in, Sneijder gaat niet mee. Simpelweg omdat ie niet slaafs achter koning Louis aanloopt. En dat doet het brave kakkerlakje  Kuyt overduidelijk wel;  WK gegarandeerd!!  Het bewijst eens te meer dat ook Louis van Gaal maar een raar figuur is.

Net zoals de leiding en fans van de kakkerlakken allemaal hele rare figuren zijn. Uit het niets hebben zij de wens om dezelfde Louis van Gaal als trainer te benoemen, om hun bedroevende clubje er eindelijk bovenop te helpen. Jarenlang werd Louis van Gaal gehaat in 010 en omstreken. Ze stonden zelfs te juichen na het overlijden van zijn eerste vrouw. . . Nu is Louis echter getrouwd met Truusje, afkomstig uit 010. Zij zal haar man misschien kunnen overhalen tot het aanvaarden van de stomste baan ooit: trainer der kakkerlakken. Hypocriete en rare figuren daar in 010. Maar dat wisten we natuurlijk allang.

Helaas moet ook worden opgemerkt dat ook in eigen gelederen rare figuren rondlopen. Of beter gezegd: rondliepen. Kortgeleden is een ‘prominent clublid’ ontheven uit al zijn functies binnen Ajax vanwege grensoverschrijdend gedrag met of in de nabijheid van jeugdspelers. Hoewel de ernstigste beschuldigingen nog niet bewezen konden worden, en men voorzichtig moet zijn met alle verhalen die in zo’n geval de ronde doen, kan gerust worden gesteld dat het hier om een raar figuur gaat. Een héééél raar figuur. Benieuwd of we bij Ajax-Groningen nog wat van hem zullen vernemen…

column_afca_van.gaal

Rare figuren, ze zijn dus overal. Bij onze aartsvijanden, maar ook binnen onze club. Hopelijk leidt het Ajax niet al te veel af in de titelrace. Frank de Boer en zijn spelers moeten gewoon de punten blijven pakken en ervoor zorgen dat  de kleine hapering tegen Utreg  niets meer dan een incidentje was. Dan hebben we binnenkort de schaal weer in bezit en kunnen we ons vervolgens maandenlang in alle rust kapot ergeren aan al die rare figuren.

Rector Stam || AFCA || CANT BE STOPPED

louis_van_gaal

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *