AFCA

RKC Waalwijk vs AFC Ajax

Vanavond zijn we op visite in Waalwijk, waar we de inhaal wedstrijd gaan spelen van anderhalve week terug. Spannend avondje dus, zou wel heel erg lekker zijn als Ajax met 3 puntjes terug naar Mokum zou reizen.

En daar gaat het fluitsignaal voor de eerste helft. Kansje voor Sigthorson die de 16 meter in duikt maar het wordt een corner. Kansje Schöne op afstand maar bal gaat naast. De Jong, Moisander en Fisher geblesseerd maar zijn wel meegereisd en zitten op de tribune mee te kijken. De Sa gaat het 16 meter speelt de voor maar er wordt geen kans gecreëerd helaas. Corner Ajax, Schöne neemt hem speelt hem goed voor op Veltman en die scoort de 0-1 voor Ajax!!!!!!! De meegereisde Ajacieden overheersen ook luid en duidelijk in het uitvak. De Sa en Lamey komen met de koppen tegen elkaar in een hoofd duel en Lamey heeft een scheurtje in ze voorhoofd en gaat gewisseld worden. Sigthorson gaat de 16 meter in passed de bal naar Klaassen en die maakt hem af door hem het doel in te trappen….daar is de 0-2!!! Dan wordt er een grove overtreding op Klaassen gemaakt die gewoon een elleboog in ze nek krijgt en neer gaat. Amieux maakt een overtreding op de Sa, die hij gewoon vasthoudt waardoor hij zelf valt en dan krijgt hij ook nog de vrije trap mee. Kans voor RKC maar wordt buitenspel gefloten en Cillissen keepte de bal ook goed weg. Er komen 2 minuten extra tijd bij. Daar is het rustsignaal. We gaan de rust in met een voorsprong van 2-0.

We gaan aan de tweede helft beginnen. Een aanval van Ajax waar de Sa de bal goed voor doel legt maar Sigthorson is iets te laat helaas. Corner, Duarte speelt de bal op Denswil die kopt maar de keeper speelt hem net over het doel. Kans op doel voor RKC maar Cillissen stopt de bal. Afstand schot van van Rhijn op doel maar keeper stopt de bal. Wissel bij RKC de Ridder wordt vervangen door Joachim. Vrije trap Ajax, Schöne neemt hem maar gaat net naast het doel. Wissel bij Ajax Kishna vervangt de Sa. Aanval Ajax, Sigthorson schiet wordt gestopt bal komt bij Schöne die speelt hem op Duarte maar die schiet over het doel. Nou Kishna wil de beste speler van de wereld worden, ik zeg laat maar wat zien nu beginnende hier en krik die 2de helft even op, die tot nu toe erg matig is. Wissel bij RKC, Anderson vervangt Castelen. Wissel bij Ajax Serero vervangt Klaassen. Vrije trap Ajax maar word niet lekker aangenomen. De laatste seconden tikken weg en er komen 2 extra minuten bij. Dan nog een laatste doelpunt van Sigthorson maar is een buitenspel. En daar is het eindsignaal. Ajax neemt weer 3 puntjes mee naar Mokum op de weg naar de 33ste landstitel. Ze kunnen zich op gaan maken voor aankomende zondag, dan gaat Ajax op visite bij die fietstassen….

Scoreverloop: 14. Veltman, 0-1, 28. Klaassen

Scheidsrechter: Braamhaar

RKC: Van Dijk; Lamey (25. Apau), Van Hoevelen, Gouano, Amieux, Sno, Duits, Jungschläger, De Ridder (56. Joachim), Castelen (72. Anderson), Beauguel.
Wissels: Seda, Van Mosselveld, Braber, Schet.

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Blind; Klaassen (82. Serero), Poulsen, Duarte; De Sa (68. Kishna), Sigthórsson, Schöne.
Wissels: Vermeer, Van der Hoorn, Bojan, Boilesen, Riedewald

AFCA, CBS, WZAWZDB ook vandaag weer!!!!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *