AFCA

Roda gaat eraan

Vandaag komt ‘t: een meewarig, quasi teleurgesteld : nee schudden naar sommigen op ‘t vak….

Heerlijk, matchday, lag er gisteravond al om 23 uur in, vanmorgen 0730 eruit, douchen , rondje gelopen, de zon zien opkomen langs het prachtige station Wormerveer.

Zag net de stoptrein uit Amsterdam eraan komen…. leek wel aardig vol te zitten…
De deuren gingen open , een walm van doorlopen zweet, verschraald bier, goedkope pep en te dure pap waaide me tegemoet, stapten aardig wat mensen uit, sommigen leken licht te geven, sommige hoorde ik tegen elkaar zeggen als: Ga ff douchen en zie je over ‘n uur weer hier he op station, oké ?” Of : “als je niet komt, ga ik voor je deur staan schreeuwen” , of : “Mackenacky, Mackenacky, ik trek t niet meer”…..
Hoofdschuddend sla ik ‘t gade van ‘n afstandje, vanaf het fietspad dat langs het spoor loopt. ik herken er ‘n paar en roep: “Hee zombies , was ‘t gezellig, wel naar wedstrijd he zo!!” Ze herkennen mij en roepen :”Hee mafkees. Ja, was supervet, waar was jij dan, gabber?”
Ik keek heel serieus en riep terug: “Nee, jongens die tijd heb ik gehad, ik zie jullie zo op ‘t vak” en liep verder. Zag ze nog enigszins naar elkaar kijken en mompelen: “Wat lukt hij nou vaag, met z’n :die tijd gehad, mafkees”……

1230 de wedstrijd, sommige vinden het heerlijk, anderen haten het…..
Vannacht was Multi, ongetwijfeld met veel seizoenkaarthouders, tegen hen zeg ik alvast: Douche en Deo en kom gewoon” en verwacht een meewarig , teleurstellend kijkende (misschien door jullie opgevat als : schijnheilig kijkende), nee schuddend hoofd van me en de woorden : “Man op man, je lijkt wel ‘n zombie, wanneer worden jullie eens volwassen?”

En ik weet ‘t, dat nou uitgerekend ik dat moet zeggen…….😂😂😂😂😂😂

Dus, tot zo. 11 uur Vanzzz of halen jullie dat niet, 1230 in t vak….

Joden , joden , Roda gaat eraan!

De FILOSJOOFFEUR

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *