AFCA

Teleurstellende wedstrijd van zaterdag

Met de nederlaag van concurrent Twente in het achterhoofd, kon Ajax goede zaken doen tegen de laagvlieger RKC. Het werd helaas een heel teleurstellende wedstrijd.

Opnieuw kwam Frank de Boer met een verrassing in de basisopstelling; Schöne startte als rechtsback, als vervanger van de lichtgeblesseerde Van Rhijn. In de eerste helft had Ajax, zoals gewoonlijk, het meeste balbezit. Het leidde tot een aantal kansjes. Maar schoten van Sigthorson, Fischer, Denswil en De Jong en een prima kopbal van Sightorson waren te ongevaarlijk om RKC echt in de problemen te brengen. Alleen een kopbal op de paal van Sightorson leek een echt grote kans. Keeper Seda was kansloos, maar helaas kon ook De Jong de bal niet alsnog tot doelpunt promoveren. Als tegen aan de wand kreeg ook RKC een grote kans, misschien zelfs wel de beste van de hele eerste helft. Een kopbal van één de doorgebroken RKC-speler  werd echter prima verwerkt door Cillissen. Een ruststand van 0-0 was het logische resultaat.

Na de rust leek Ajax iets sneller te willen spelen. Al snel werd het spel echter onderbroken door de eerste wissel aan Ajax-kant: Van Rhijn lostte Schöne af. Het tempo nam al snel weer af. Net als in de eerste helft kwam Ajax niet veel verder dan wat schoten op doel. Maar met name Serero en De Jong waren totaal niet scherp en vooral Fischer liep zich voortdurend vast in de RKC-verdediging. Na ruim een half uur werd Sigthorson gewisseld, voor Hoesen. Hoewel de IJslander een aantal kansjes mistte, was hij zeker niet de slechtste. Een wisselfout van De Boer dus, typerend voor deze wedstrijd waarin zo’n beetje alles mislukte.

Naarmate het eindsignaal naderde, werd niet bepaald verbetering in het Ajax-spel zichtbaar. Ook het inbrengen van Klaassen voor De Jong bracht geen extra spirit in de ploeg. RKC leek zijn kans te ruiken en ook in de tweede helft was de grootste kans voor RKC: Braber schoot maar net naast na een counteraanval. Het eindsignaal werd dan ook gevolgd door een flink fluitconcert. Wat een deceptie!

Gelukkig bewezen de concurrenten op zondag nog veel grotere wanprestaties te kunnen leveren dan ons aller Ajax; dus met winst op dinsdag in de bekerwedstrijd tegen ASWH en volgende week thuis tegen Vitesse, kan de kater van RKC snel worden weggespoeld.

Ajax: Cillessen; Schöne (50. Van Rhijn), Veltman, Denswil, Boilesen; De Jong (79. Klaassen), Blind, Serero; Andersen, Sigthórsson (68. Hoesen), Fischer.

Seda; Apau, Van Hoevelen, Gouano, Amieux; Schet (68. Jungschläger), Duits, Braber, Anderson (90. Slager), Beauguel; Joachim (82. Tavares).

AFCA, CBS, WZAWZDB

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *