AFCA

Terugblik boycot F Side en VAK410

Afgelopen zaterdag zijn de vakken waarop VAK410 huist en het gedeelte op Zuid 1e ring leeg gebleven tijdens de 1e helft van de wedstrijd tegen cambuur.. Omdat de AFCA Supportersclub pas vrijdagavond laat de laatste gesprekken had gevoerd over de huidige problemen bij Ajax, was het voor ons onmogelijk om eerder in detail te treden over de reden van de boycot. Dit is nadat wij hoor en wederhoor hebben toegepast, wel het geval. Een uitgebreid verslag van het overleg met de Directie (en Dennis Bergkamp) en de Bestuursraad, komt zo spoedig mogelijk op deze website. Wij hebben expliciet als AFCA Supportersclub gevraagd aan de Directie om de arbitragezaak on-hold te zetten, of terug te trekken en met Wim Jonk weer in gesprek te gaan. Wij hebben begrepen dat Wim Jonk weer bereid is aan te schuiven met de Directie. Wij hebben hierom gevraagd omdat we niet willen dat Ajax weer voor de rechtbank staat. Als er belemmerende factoren zijn die een optimale samenwerking binnen het Technisch Hart tegenhouden, moeten die wat ons betreft zo snel mogelijk moeten worden weggenomen. 5 oud spelers die jarenlang met elkaar hebben gevoetbald en de kleedkamer hebben gedeeld moeten hier toch uit kunnen komen?

Om de onvrede te uiten over de situatie die was ontstaan bij Ajax, hebben we daarom opgeroepen tot een boycot. Ook was de boycot bedoeld om ons verzoek aan Wim Jonk en de Directie kracht bij te laten zetten . Spandoeken in het stadion tijdens de wedstrijd zaterdag zetten dit nog eens extra kracht bij.

Het oproepen tot deze actie hebben we niet gedaan uit ‘eigen belang ‘. Gesprekken over het supportershome, het klassieke logo, het bezoeken van de Klassieker, het zijn allemaal zaken die we apart van deze situatie voeren en die we natuurlijk zo snel mogelijk willen!

Wij zijn zeer tevreden geweest over het verloop van de boycot. Boycotten doen we natuurlijk liever niet, maar dit was nodig om een stevig signaal af te geven. Wij hebben duidelijk gemaakt wat onze wens is. Wij gaan onze energie weer steken in supporterszaken zoals het belachelijke feit dat we als supporters niet naar Utrecht-Ajax mogen of het onderhoud van het graf van Ajacieden die ons lief en dierbaar zijn, zoals dat van Bob Haarms.

Bestuur AFCA Supportersclub

1 Reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *