AFCA

TIM DE CLER STAAT SYMBOOL

Aankomende zondag gaat het dan toch echt gebeuren: Ajax wordt kampioen. Misschien niet eens omdat Ajax zomaar wint van de haagse hoppies, zo stabiel speelt Ajax niet de laatste tijd. Maar de titel is zondag toch voor ons, omdat 010 zal falen bij de lampies. Fc kakkerlak geeft namelijk nooit thuis als het moet, dat doet dat faalcluppie al 15 jaar niet meer. Het lijkt er zelfs op dat 010 zich heeft neergelegd bij de definitieve suprematie van Ajax. Dat stralen ze uit, in alles opzichten en in alle geledingen. Ze geloven er niet meer in. Terecht, want het is al jaren helemaal niks in 010 en het zal ook nooit meer wat worden.

Dat 010 steeds maar weer voor ons moet onderdoen, heeft natuurlijk te maken met kwaliteit en voetbalintelligentie. Maar een andere oorzaak is de uitstraling en mentaliteit, van supporters en spelers. Of het gebrek eraan. Het is het verschil tussen overtuiging in eigen kunnen en het hebben van een hele grote bek, zonder de praatjes waar te maken. Dat verschil, tussen klasse en pure armoede, komt vooral ook tot uiting in het soort spelers dat uitkomt voor de clubs. Elke club krijgt immers (whehehe…) de spelers die het verdient. Toptalenten versus weggooiers, winnaars versus faalhazen. Met name één oud-speler symboliseert perfect dit wezenlijke verschil tussen Ajax en fc kakkerlak. En dat is tim de cler.

Tim de cler heeft de jeugdopleiding van Ajax gevolgd en hobbelde, toen bleek dat ie het Ajax-niveau totaal niet aankon, nog even mee met de kaasklappers van az. Toen hij echter een contract kon krijgen in 010, wist de rasopportunist niet hoe snel ie moest melden dat ie zich van jongs af aan een kakkerlak had gevoeld. Een uitspraak die meteen bewees dat dit hypocriete mannetje inderdaad het beste op z’n plek was in 010. Wij waren er dan ook niet rouwig om. Tim de cler heeft ons met zijn wanprestaties in 010 vele malen meer plezier bezorgd dan tijdens zijn Ajax-periode. Bij 010 zag hij eruit als een natte tosti, gewikkeld in een poeplap, en hij speelde dienovereenkomstig; lachwekkend en kolderiek, elke wedstrijd opnieuw. Al zijn wanprestaties konden tim de cler er echter niet van weerhouden een grote bek te blijven opzetten over Ajax en zijn eigen gekut op het veld te blijven bagatelliseren. Na  de epische afgang tegen de lampies was hij bijvoorbeeld nog best dankbaar dat het slechts 10-0 was geworden. Het viel wel mee, wilde hij maar zeggen. En geen kakkerlak die hem dat kwalijk nam. Want ach, hij deed zijn best én had een grote muil over Ajax. Het zegt eigenlijk alles. Over tim de cler en dus over de kakkerlakken.

Er is sinds het tijdperk van tim de cler weinig tot niets veranderd. Ook aanstaande zondag zullen de spelers van 010 weer laten zien dat ze uit hetzelfde klotenhout zijn gesneden als hun grote voorbeeld tim de cler. Met als gevolg dat wij wéér een kampioenschap kunnen vieren. We kunnen inmiddels wel spreken van een traditie. En sommige tradities koesteren wij maar al te graag; wij de punten en tim de cler een panna. Waarna hij, bewust van de eigen afgang, afdruipt. Het vernederde, bescheten hoofd diep gebogen, als eeuwig symbool voor de grote bek en gelijktijdige wanprestaties van 010. Deze rol is de stakker tim de cler op het lijf geschreven.

Rector Stam || AFCA || CBS

lukoki-panna-de-cler-o-afca

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *