AFCA

TOT HIER EN NIET VERDER!

Tussen neus en lippen door kregen we laatst de mededeling dat het mooiste erfstuk van Sven verwijderd gaat worden van wat tegenwoordig weer de F-side heet. Ajax N.V. verbouwt Zuid 1 van zittribune naar staantribune met zitplaatsen. Waardoor de schitterende graffiti muur niet meer zichtbaar zou zijn. Dus komt Ajax N.V. met een oplossing zoals we die nu sinds de vernietiging van het enige echte logo en de verhuizing uit De Meer gewend zijn: Weg ermee.

Werkelijk niets is heilig bij de beursgenoteerde onderneming van Hennie Henrichs, zijn raad van commissarissen, de directie en zakenpartners zoals de verdomde arena. Natuurlijk gaat ook dit voldongen feit weer gepaard met de nodige drogredenen en kulargumenten. Het past niet meer maar zal bewaard blijven, bovendien zal er een nieuw gemaakt worden wat wel de gewenste (veel kleinere) afmetingen heeft. Waar gaat het blijven dan? En een nieuwe waar Sven dus niet zijn stempel op gedrukt heeft? Echt alle sporen aan ooit roemrucht Ajax moeten worden uitgewist?

Keer op keer op keer wordt er een stukje vernietigd. Uiteindelijk wordt alles je afgenomen. Het logo, De Meer F-side, vak M, bier&worst, Europacups, het shirt, vak410, wietlucht, Cruijff, en nu dus het enige roemruchte en schitterende erfstuk dat fanatieke Ajax-support nog heeft. Alles moet weg en kapot, zo lijkt het. Een fatsoenlijk weerwoord of geslaagde tegenactie is er nooit, omdat het voor supportersverenigingen zo belangrijk is om in gesprek te blijven, en de hele kudde zich conformeert aan die onzin. Fok dat. Aan die tafels zitten levert niets op dan verlies. Er is inmiddels niets meer over van AFC AJAX.

Het bestuur mag nooit gaan denken dat AFCA, Sven, en alles en iedereen wat zich ermee verbonden voelt, ooit echt verloren gaat. Maar zolang dit soort afbraakbeleid willoos geaccepteerd wordt zijn we daar wel heel erg hard naar op weg. Die graf bak zit nimmer (meer) vol, extra plaatsen zijn nergens voor nodig. En het mooiste stuk tastbare geschiedenis wat we nog hebben is die verbluffende Graffiti-Wall.

Ajax N.V. bestuur : terug dat kunstwerk en afblijven met je poten!

AFCA || CBS

28 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *