AFCA

TUNNELCLUB

Wat een week. Zelden is Ajax sportief en moreel in zo weinig dagen zo hard en hilarisch afgegaan.

Na het smadelijke verlies in Arnhem op zondag is de derde trainerswissel binnen anderhalf jaar waar directie rvc en bestuur sinds het buitenzetten van Cruijff verantwoordelijk voor zijn, in no time een volkomen zinloze beleidsmaatregel gebleken. De aanstelling van Ten Hag moest de titel en plaatsing voor de Champions League opleveren. Met tien punten achterstand op de koploper en zelfs kans op het verspelen van plek twee en dus mislopen van zelfs al de voorrondes van de CL, mogen we nu al spreken van rampzalig sportief wanbeleid van de directie. Het weerhield vertrekkend rvc voorzitter Leo van Wijk er lachwekkend genoeg allemaal niet van om te melden dat hij en zijn mede commissarissen volledig achter Edwin van der Sar (totaalfaler) en Marc Overmars (50 miskopen) staan. U wist het misschien nog niet, maar hiermee werd voor iedereen duidelijk dat sportief wanbeleid bij Ajax de norm is, waar deze directie dus glansrijk aan voldoet.

Beetje vreemd dat vd Sar zich volgens ingewijden dan toch kennelijk niet zo happy voelt. Na ongelooflijk lang als stagiair rondgehuppeld te hebben is Edwin heden de hoogste baas bij het uitvoeringsorgaan van de net als het stadion naamloze vennootschap. Maar kundig en vlijtig runnen van een club vindt mister milner maar niks. Hij kan het ook niet maar dat geeft niet, dat is juist een prè (zie boven). De leuke zaken binnen zijn functie vindt ie echter wel tof. Gladde presentaties in het verre oosten waar ie gebruik maakt van Cruijff’s teksten als blijk van afschuwelijke onbeschaamdheid, aanschuiven op gala’s en bij hele gewichtige bijeenkomsten van de ECA, tussen collega’s van de Europese top, met Ajax speld en ‘Ajax Directeur’ naamplaatje, daar is Edwin voor geboren. Daar kan ie uitgebreid en enthousiast terugblikken op zijn geweldige tijd bij Manchester United. Veel leuker dan keihard werken en in Mokum van Ajax een succes proberen te maken. Schijnt dat binnen Ajax diverse mensen het sneu vinden dat Edwin diep van binnen ongelukkig lijkt. Van hen hoeft de compleet falende algemeen directeur niet weg. Uit medelijden zou er een andere functie voor Edje moeten worden gezocht. Tuurlijk, Ajax als re-socialisatie project voor zielige mislukte leidinggevenden. Geef Henri vd Aat dan ook het erelidmaatschap maar, en richt een standbeeld op voor Rolf Leeser, de verkrachter van Ajax’ enige echte clublogo.

Om de toch al hilarische week compleet te maken kondigde Ajax trots de oprichting aan van een tunnelclub. ‘Ajax Proudly Presents’ spreekt het filmpje op www.ajax.nl waarin het meest infantiele idee ooit gelanceerd wordt. Het is te achterlijk voor woorden dus voor uitleg van die poep moet u niet hier zijn. Naar verluidt staat het volgende project ook al op stapel ; de Hennie Henrichs Holkijk zone. Naast het vak voor de tunnelclub wordt een tribunedeel ingericht waar exclusieve members een blik in Hennie Henrichs’ Hol mogen werpen. De HHH-kijker die binnen de tijd dat de naastgelegen tunnelaars een toastje boerenmetworst met een glas Jupiler naar binnen werken terwijl ze van heel dichtbij Joël Veltman aan mogen gapen, de meeste HHHkruipers weet te noemen krijgt van voormalig stadionspeaker Floor Thoolen een veer in de reet geduwd en een Golden Costumer certificaat uitgereikt met originele handtekeningen van Maarten Oldenhof en Roger van Boxtel.

Van faalbeleid naar tunnelclub tot holkijkvak, bij het Ajax van vandaag is er voor ieder wat wils. Wees er snel bij mensen. Voor je het weet is de pret voorbij en gaat het alleen nog over voetbal.

Oh wacht…17-12-2015…natuurlijk.

aka Jimmy Hill

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *