AFCA

Twente – AFC Ajax

Vanavond mogen we eindelijk weer, na een weekend zonder voetbal. Ja Oranje, maar die tellen we niet.

Zo daar is het fluitsignaal en de aftrap; we gaan beginnen!!

De tukker-supporters gaan van start met Drank, Coke en Pillen, ze hebben waarschijnlijk niets anders op hun repertoire. De Ajax-supporters zijn ook duidelijk te horen. Serero speelt de bal op Fischer en die schiet op doel maar de bal gaat naast. Een aanval van Castaignos wordt wegens buitenspel afgefloten en hij komt in botsing met Cillessen. Hoekschop voor Twente zorgt voor een klein beetje gevaar maar Cillessen pakt de bal. Balverlies bij Twente en Andersen gaat er vandoor met de bal, Fischer en Sigthorson gaan mee, Andersen speelt de bal op Fische, die schiet maar nu gaat de bal over het doel. Dan komt een aanval van Twente. De bal wordt door Denswil gestopt, maar de bal gaat naar Promes die vervolgens speelt op Castaignos en die scoort de 1-0 voor de tukkers. Misschien is dit nu de wakker-maker voor ons Ajax en gaat het hopelijk nu wat preciezer spelen en minder balverlies lijden. Maar eerst volgt nog een aanval van Twente: Ebicilio speelt de bal op Castaignos, maar Cillessen redt door de bal weg te trappen. Fischer krijgt de bal speelt hem op Serero, maar die kopt over. Eén minuut extra tijd komt erbij waarin Twente nog een hoekschop krijgt. Cillessen werkt de bal echter weg. We gaan de rust in met een 1-0 achterstand.

De tweede helft begint. Een eerste gemiste kans voor Ajax, Sigthorson gaat onderuit voor het doel tijdens een aanval. Twente wisselt: Eghan eruit, Mokhtar erin. Dan krijgt Fischer de bal en speelt hem op De Jong die moet draaien om te kunnen schieten waardoor hij kracht verliest en de bal makkelijk door Marsman wordt gestopt. Dan wisselt Ajax Van Rhijn eruit, Schöne erin. Serero krijgt ook nog ff geel voor een overtreding op Mokthar; de scheids wacht wel erg lang om die kaart te geven. De Jong speelt op Andersen, die speelt hem weer terug op De Jong die de bal helaas langs het doel schiet.Maar de 1-1 valt alsnog: Blind speelt de bal naar Sigthorson, maar de bal wordt onderschept. waardoor Marsman op de verkeerde plek belandt en Sightorson alsnog de 1-1 kan scoren. Ondertussen is de Sa ook het veld opgekomen en gewisseld voor Andersen. Ook bij Twente volgt een wissel: Castaignos erui,t Djordjevic erin. Tegelijkertijd wordt ook Sigthorson gewisseld, voor Hoesen. Een kans voor Ajax volgt, door een wegglijder van een verdediger. Hoesen krijgt daardoor de bal krijgt, schiet, maar ziet dat Marsman de bal stopt. Er wordt geel gegeven aan Bengtsson, voor een overtreding op Serero. Drie extra minuten komen erbij. Een kansje voor Fischer, maar de bal wordt geblokt. Dan volgt het fluitsignaal. Het blijft 1-1, en zo verdelen we de punten. Het was niet echt een wedstrijd die de schoonheidsprijs verdient. In de tweede helft zakte Twente ook ver terug maar kon Ajax het helaas niet afmaken.

FC Twente: Marsman, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Koppers, Gutierrez, Ebecilio, Eghan (56. Mokhtar), Promes, Castaignos (86. Djordjevic), Tadic

Ajax: Cillessen; Van Rhijn (71. Schöne), Veltman, Denswil, Boilesen; De Jong, Blind, Serero; Andersen (82. De Sa), Sigthórsson (86. Hoesen), Fischer.

Ajax kan zich nu opmaken voor aankomende dinsdag, de CL wedstrijd uit tegen Celtic.

AFCA, CBS, WZAWZDB

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *