AFCA

Uit tegen PEC Zwolle 1-1

We gaan weer een middagje uitspelen…..en het zou toch wel lekker zijn als we nu toch even gaan uitlopen met die 3 puntjes, zodat we er 7 voor zouden komen op Twente, Fietstas en de kakkerlakken. Maar ja PEC -uit blijft altijd lastig….we gaan het zien!!

Het fluitsignaal klinkt, de eerste helft is AAN!!! Er volgt meteen een heel klein kansje voor Bojan, die er door komt maar keeper Boer speelt de bal net op tijd weg. Een kans voor PEC, maar de bal wordt geblokt door Veltman. Daarna een stevige tackel op Veltman, duidelijk: vrije trap. En ja hoor, daar is de 0-1!!!! Schöne neemt de vrije trap en met het hoofd scoort Klaassen. Kort daarop een poging door Bojan maar de bal gaat langs het doel. Van Rhijn geeft een goeie voorzet op De Jong, die vrij voor het doel staat maar helaas: hij schiet over……Ajax zou in deze fase het tempo even een tandje omhoog moeten gooien. Koning Frank krijgt het een beetje op zijn heupen, Ajax maakt teveel onnodige foutjes. Klaassen passt op Schöne, die de bals doorspeelt hem op De Jong. Die staat recht voor het doel maar schiet zonder enige kracht, de bal belandt gemakkelijk in de armen van keeper Boer. Het lijkt erop dat onze Siem nog niet echt scherp en wakker is! Een poging van Moisander levert slechts een hoekschop op. En dan, je kunt erop wachten, valt de gelijkmaker van PEC. De verdediging kijkt toe, reageert lekker chaotisch en Vermeer, tja sorry hoor, maar de man stond weer veel te ver uit zijn doel….Hoewel hij de bal even had, kon hij hem weer eens niet vasthouden: 1-1. Na deze domper breekt Bojan door, schiet maar raakt slechts de buitenkant van de paal. Eén minuut extra tijd komt erbij. Ajax krijgt nog een hoekschop. Hij wordt kort genomen, Blind speelt hem op Veltman die kopt maar de keeper tikt hem over. We gaan de rust in met een tussenstand van 1-1.

Beide ploegen beginnen aan de 2de helft ongewisseld. De eerste 5minuten zijn nou niet echt geruststellend gezien wat Ajax aan het doen is. De scheids moet ook aan een bril, hij fluit voor een overtreding van Klaassen die zijn tegenstander niet eens aanraakt. Een schot van PEC wordt gestopt door Vermeer, maar het was ook niet bepaald een moeilijk bal. Schöne schiet op doel maar de bal wordt weggetikt door Boer. Een wissel bij Ajax: Bojan eraf, Fischer erin. Dan speelt Blind de bal op De Jong die niet echt lekker bij hem aankomt maar toch kan hij een schot lossen. Boer stopt de bal. Dan volgt een actie van PEC, Benson schiet op paal, de bal belandt bij Drost. Hij schiet op de lat en vervolgens wordt de volgende poging gestopt door Vermeer. Ik zou bijna zeggen: we hebben een engeltje op onze schouders. Ajax wisselt twee keer: , Serero eruit, Duarte erin. En Riederwald eraf Sigthorson erin. Ook bij PEC vindt gelijk een wissel plaats. Dan maakt Vermeer weer een fout. Hij denkt weer eens dat hij een veldvoetballer is. Het kost ons weer bijna de kop!! De bal kan nog net worden weggespeeld!!!! Gewoon BLOEDMAZZEL voor Ajax!!! Invaller Duarte speelt dramatisch: tot twee keer aan toe geeft hij een voorzet aan… helemaal niemand! Dan wisselt PEC nog een keer. Ze ruiken bloed. Met nog een minuut te gaan en er zal zeker extra tijd bijkomen, 4 minuten maar liefst. En die tijd zal Ajax niet benutten. De punten die Twente en Vitesse hebben laten liggen hebben ons nauwelijks voordeel geboden. Ajax heeft het laten liggen met HEEL SLECHT spel vandaag, en een belabberde instelling bij veel spelers. Ajax onwaardig, heren!!! En dan te bedenken dat het niet eens een ‘half-één’ pot was. Nu staan we dan nog steeds wel 5 punten voor, maar deze hadden ze zeker NIET mogen laten liggen!!!

Snel vergeten en op naar volgende week, thuis tegen Heerenveen. Er is wat goed te maken!

Scoreverloop: 7. Klaassen 0-1, 36. Fernandez 1-1

Scheidsrechter: Braamhaar

Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Riedewald (74. Sigthórsson); Klaassen, Blind, Serero (70. Duarte); Schöne, De Jong, Bojan (59. Fischer).
Niet ingezet: Van der Hart, Ligeon, Denswil, Poulsen.

PEC Zwolle: Boer, Gravenbeek, Van Polen, Broerse, Van Hintum, Saymak, Drost, Klich, Mahmudov (74. Thomas), Fernandez (62. Benson), Karagounis (89. Nijland).
Niet ingezet: Begois, Epe, Patricio, Pereira.

AFCA || CBS || WZAWZDB!!!!

AFCA_logo_2013

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *