AFCA

Echte Ajacied of niet vanavond Heerenveen Ajax

Met afgelopen match tegen die kakkies nog vers in het geheugen, moeten we vanavond weer aan de bak. Nou zal iedereen het wel met me eens zijn dat we zondag nou niet bepaald de schoonheidsprijs voor de match hebben gewonnen, maar ach WTF de 3 punten bleven in Mokum. Kakkies gingen met weer niets het veld af, al hadden ze daar zelf wel hun eigen positieve mening over net als Koeman. Welke wedstrijd hun hadden gezien en gespeeld is me daarom nog een vraag, maar ach daarom zijn het ook kut kakkerlakken…. ze hebben er nu dus 4 op een rij verloren en dat is voor ons toch altijd wel erg amusant.

 

Vanavond Heerenveen dus, altijd wel lastig thuis, maar we gaan vol goede moed iedereen in het rood/wit. Nu vond ik het wel heel frappant de uitspraak van van Basten die ik vanmorgen in de krant las, op de vraag:

 

Kijk je als Ajacied uit naar de wedstrijden van Heerenveen tegen Ajax?

Van Basten: „Nou, ik ben geen echte Ajacied. Ik heb daar natuurlijk wel een verleden, maar ik heb ook bij AC Milan gespeeld. Wedstrijden tegen Ajax brengen wel altijd een hoop met zich mee. Ik vind het ook echt wel mooi om tegen ze te spelen. Zij zijn de topfavoriet voor de titel.”

 

Ik herinner mij nl. nog heel erg goed de Ajax huldiging op Leidseplein in 1987, waar van Basten ook afscheid nam van Ajax en naar A.C. Milaan zou vertrekken. De man hield toen een kleine speech naar de supporters waarin hij toch duidelijk melde dat hij voor altijd Ajax in zijn hart zou dragen als een echte Ajacied. Maar goed laten we zijn uitspraak in de krant vanmorgen maar even vergeven, het zou toch wel heel lullig staan dat als je trainer bent van een club je gaat melden aan de pers dat je hart bij de tegenstander ligt.

 

In ieder geval ik denk wel dat het een interessante en spannende pot gaat worden. Zoals ik al zei Heerenveen thuis altijd lastig, en ja ons aller Ajax kan het makkelijk hebben, maar kan het voor ons ook wel eens heel spannend maken en zweethandjes bezorgen. Wij gaan er in elk geval voor het zal een mooie pot worden. Ten slotte WZAZDB AFCA CBS!!!

 

Iedereen alvast een prettige match.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *