AFCA

Vitesse-Ajax (1-1)

Vandaag gaan we op visite bij Vitesse oftewel Chelsea 2 , het zou eventueel de kampioenswedstrijd kunnen worden. Maar dan zal er wel heel wat moeten gebeuren, we gaan het bekijken.

Vitesse raast als een wervelwind over het veld en legt de druk er gelijk bovenop. Vitesse wil natuurlijk voor die tweede plaats gaan in de Eredivisie, zodat ze in de Europaleague kan gaan spelen. Want volgens oud-eigenaar Jordania mag Vitesse niet in de Champions League uitkomen van Chelsea…..alsof dat zou kunnen gebeuren, maar goed, het is weer een statement over Chelsea 2…..

Ajax speelt echt heel matig en lijdt veel balverlies. En dan valt de 1-0 van Traore voor Vitesse. Een aanval van Labyad en Atsu volgt, maar Cillissen stopt de bal. Kashia is ook gevaarlijk maar hij kopt op de paal gelukkig. Hands, de bal komt op de hand van van Rhijn en Vitesse wil een penalty, maar Kuipers weigert er een penalty voor te geven. Kahia die Duarte flink onderuit haalt maar ook daar geeft Kuipers geen penalty voor. Een kans voor Schöne, maar hij schiet over helaas. Dan komt er een kans voor Vejinovic, maar die schiet zwaar over. Wederom gelukkig. Gele kaart voor Blind en daardoor zal Blind de wedstrijd voor volgend weekend moeten missen. Daar is het rustsignaal. Denk dat het geen thee wordt in de kleedkamer, maar eerder de zweep van de Boer en dat zou terecht zijn!

We gaan de rust in met een 1-0 achterstand.

Daar is het fluitsignaal voor de tweede helft. Aanval van Traore maar Cillissen stopt. Sigthorson loopt door naar de 16 meter, wordt niet gedekt en schiet de 1-1 voor Ajax in!!!!! Dan staat Duarte vrij en geeft hem voor maar schiet te hard, een gemiste kans! De bal komt bij Sigthorson die schiet, maar bal gaat naast. Mooie bal op Klaassen voor het doel maar helaas, geen goal. Duarte krijgt de bal die wordt gestopt, Ajax komt meer en meer in het spel en speelt ook veel feller en gretiger dan voor rust, zoals ze altijd zouden moeten spelen. Bojan speelt op Sigthorson die schiet, maar de keeper komt uit z’n doel en stopte de bal. Wissel bij Vitesse: Labyad wordt vervangen door Qazaishvili. Geel voor Duarte. Havenaar komt erin en vervangt Traore. Bij Ajax komt een dubbele wissel: Sigthorson en Boilessen gaan eraf en De Sa en Poulsen komen erin. Geel voor Kashia. Piazon vervangt Ibarra. Dan komt Kishna Duarte vervangen. Dan een actie van De Sa, die zelf schiet maar baal gaat over het doel. Er is een kleine ruzie tussen van Rhijn en Piazon, wat beiden geel oplevert, waardoor Van Rhijn ook de volgende wedstrijd tegen Ado zal gaan missen. Er komen 3 minuten extra tijd bij. Dan moet er een doeltrap worden genomen maar er wordt wat vanuit het Vitesse vak op de rug van Cillessen gegooid. Waardoor hij de trap niet wil nemen. En dan klinkt gelijk het eindsignaal. Geen kampioenswedstrijd omdat die kakkies ook gewonnen hebben thuis. Maar er gaat toch een puntje mee terug naar Mokum, en daar zag t niet naar in de eerste helft. Ajax gaat zich opmaken voor volgende week. Dan krijgen we die ooievaren op bezoek thuis in de Arena. Dan is iedereen hopelijk wat scherper! Come on Ajax!!

Scoreverloop: 25. Traoré 1-0, 47. Sigthórsson

Gele kaarten: Blind, Duarte, Van Rhijn (Ajax), Kashia, Piazon (Vitesse)

Scheidsrechter: Kuipers

Vitesse: Velthuizen, Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt, Vejinovic, Pröpper, Labyad (69. Qazaishvili), Atsu, Traore (74. Havenaar), Ibarra (84. Piazon).
Wissels: Room, Achenteh, Mori, Djurdjevic.

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen (78. Poulsen); Klaassen, Blind, Duarte (87. Kishna); Schöne, Bojan, Sigthórsson (78. De Sa).
Wissels: Vermeer, Van der Hoorn, Andersen, Riedewald.

AFCA || CBS ||  WZAWZDB!!!!

IMG-20140406-WA0003IMG-20140406-WA0000

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *