AFCA

VOL VERACHTING

Het duurde lang, de hele zomer wachten tot Ajax weer aan de bak kan. Het WK was best vermakelijk en er zullen ook veel Ajacieden af en toe gejuicht hebben voor Oranje. De beleving is echter toch anders, vele malen minder dan de intense passie die wij voelen voor Ajax, ons cluppie. Waar Oranje niet meer dan vermakelijk is, en het niet erg boeit als er wordt verloren, staat Ajax voor pure hartstocht, waarbij de echte supporters na een verloren wedstrijd bloedchagrijnig zijn en het liefst alles willen kapot maken.

Daarnaast staat de maand augustus voor velen in het teken van de herdenking van Sven. Het gemis is onverminderd groot en dat zal tot in lengte van dagen niet veranderen. Alle druktemakerij over voetbal en andere dagelijkse sores wordt in deze periode dan ook naar de achtergrond gedrukt door de nagedachtenis aan Sven. Dat is niet meer dan logisch en zo hoort het te zijn.

Maar nu de competitie weer aardig op gang gekomen is, begint het Ajax-gevoel weer behoorlijk te kriebelen. We kijken uit naar het moment dat we weer vanuit onze tenen kunnen schelden, kafferen, vloeken en tieren. Juichen om mooie goals en brutale acties, Ajacieden naar voren schreeuwen en kakkerlakken en ander zwakbegaafd volk intens beledigen. We doen het al jaren zo en het zal ons nooit gaan vervelen. Het is in dit kader jammer dat Ajax dit seizoen niet Dinamo Zagreb zal treffen. De laffe bedriegersbende is er namelijk niet in geslaagd de Champions League te bereiken en aangezien Ajax dit jaar weer eens gaat overwinteren in de Champions League, moeten we wat langer geduld opbrengen. Maar al duurt het nog 100 jaar: die rekening zal ooit vereffend worden!

Wat mogen we dit seizoen verwachten van Ajax? Het antwoord is simpel: veel. De selectie is niet verslechterd, de absolute uitblinkers van vorig seizoen niet verkocht (wat overigens niet onlogisch was, want die waren er niet of nauwelijks) en talenten zijn ongetwijfeld beter geworden. Ons eisenpakket is fors (wir sind die letzte Saison nicht vergessen) en het is aan Frank de Boer om aan de verwachtingen te voldoen. Hij heeft er de middelen voor, zeker wanneer hij ook nog zal kunnen beschikken over Samuel Eto’o. Als die zelf wil tenminste. Het lijkt er namelijk op dat Eto’o twijfelt, alsof ie niet vol overtuiging voor onze club wil strijden, het geen eer vindt om het Ajax-shirt te mogen dragen. Het zou jammer zijn, maar als hij niet snel enthousiast zijn ja-woord geeft, is er maar één reactie mogelijk:

Graag of niet, pik! En zo niet, rot dan maar lekker op. Met je status…

Het seizoen is geopend, Ajax is goed gestart en heeft twee wedstrijden gewonnen die vorig seizoenen nog verloren gingen. Ajax moet nu doorstomen en zo snel mogelijk, zonder onnodige inhaalrace, de vijfde schaal op rij binnenhalen. Het liefst vóór de Kerst. Dat laatste is natuurlijk geen eis, maar het zou wel erg prettig zijn. Wat we wél eisen, is dat goede resultaten gepaard zullen gaan met goals, gekkigheid en een aaneenschakeling van vernederingen van tegenstanders. Op alle mogelijke manieren! Afgeschminkt moeten ze worden, kakkerlakken, lampies, boeren en alle kutclubs uit Europese kutlanden. Spektakel eisen we van Ajax, saai en futloos voetbal is dit seizoen verboden!

Hopelijk is Ajax er helemaal klaar voor. AFCA en alle andere Ajax-supporters in ieder geval wel.
COME ON AJAX! FOK 010! WZAWZDB!

Rector Stam || AFCA || CANT BE STOPPED

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *