AFCA

Wang-gedrag

Wat waren we eraan toe, aan de winterstop. Het was in 2015 namelijk niet gemakkelijk zwaar om een Ajax-fan te zijn. De teleurstellende prestaties van ons cluppie in Europa (nee, Frank, er ging helemaal niks goed!) leidde tot grote frustraties onder de supporters, de ronduit beledigende opstelling ten opzichte van onze grootste clubheld, Johan Cruijff, zelfs tot pure woede. Het is tenslotte een grof schandaal dat Jopie niet meer betrokken is bij onze club. Dat had nooit mogen gebeuren. Zo ga je niet om met hét boegbeeld van de club. Hij is Ajax. Wij zijn Ajax. Dus wij zijn Cruijff.

Ongetwijfeld zal dit nog een staartje krijgen, daarvoor zijn wij teveel verschuldigd aan Cruijff. In de tussentijd richten wij ons op de prestaties van Ajax. Kunnen wij als supporters het geduld opbrengen om te wachten op nieuwe successen, en vooral: op ouderwets attractief voetbal? Natuurlijk kunnen we dat, want Ajax is ons cluppie. Tot ons genoegen stroomt het ene na het andere grote talent door, en worden enkele spelers snel beter. Het is allemaal nog lang niet genoeg, maar de potentie is zichtbaar. Hopelijk krijgen ook ander spelers de geest en gaan ze echt laten zien wat ze waard zijn. Zoals enkele oud-Ajacieden in het buitenland wél wekelijks laten zien waar het Ajax-voetbal voor staat: aanvallend, vol bluf. Schijt aan alles en iedereen, made in Mokum.

De tweede helft van het seizoen start voor Ajax in het treurige 070, tegen zo’n beetje de zieligste club van Nederland. Zij presteren al een jaar of 40 werkelijk niks meer, maar hun grote muil wordt er niet minder door. Je moet maar durven, als de grootste sportieve prestatie zo’n beetje is geweest het voor 010 opleiden van lex immers, die eruit ziet als een aangereden ooievaar en dienovereenkomstig voetbalt. Het is daar in hopjes-city feitelijk niet meer dan een grote verzameling flutvoetballers, nephooligans en bestuurlijke debielen. Zonder prestaties, maar ieder met structureel wang-gedrag op hun eigen terrein. Daarom is het ook logisch dat 070 thuiswedstrijden speelt op kunstgras. Dat past goed bij een nepclub. Vergeleken bij hen, is Ajax een toonbeeld van goed en verstandig bestuurlijk en sportief beleid. Het is aan Frank de Boer en spelers om zondag dát oneindige verschil tot uiting te laten komen in de uitslag. Een ouderwets pak slaag in eigen huis, dat zou niet meer dan redelijk zijn.

We zeiken al jaren op en over het gevoerde beleid bij Ajax en dat was -en is- vrijwel altijd terecht. Ongetwijfeld zal het ook niet snel ophouden, zeker als de houding van de Ajax-bobo’s richting Cruijff niet verandert. Maar iedereen die de moeite neemt om eens goed te kijken hoe het er bij andere clubs in Nederland aan toe gaat, bijvoorbeeld bij de hopjes, in 010 of bij dat nsb-clubje uit utreg, zal zich direct realiseren dat wij als Ajax-fans eigenlijk gewoon schijtmazzelaars zijn. Want Ajax is oneindig veel mooier en beter dan al die zielige kutclubjes bij elkaar. Ondanks alles, ondanks Hennie Henrichs.

Wij zijn Ajax. En fok de rest.

RECTOR STAM || AFCA CBS || WZAWZDB

NIEUW BIJ AFCA MUTS OUD LOGO

wang-gedrag-AFCA

 

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *