AFCA

WAT EEN VERTONING…

We speelden de bekerfinale tegen PEC Zwolle vandaag en dat allemaal in die wc-kuip in 010. Aan de supporters lag het niet, dat zag er allemaal goed uit.

Direct na het beginsignaal gaat het volledig los en wordt allemaal vuurwerk op het veld gegooid waardoor de wedstrijd even gestopt moet worden. Al snel erna gaan we door. Een corner voor Ajax wordt afgeslagen, de bal komt bij van Rhijn die uithaalt. Gewoon niet normaal, maar wel regelrecht het doel in. Wat een prachtdoelpunt! Zo komt Ajax op 1-0. Weer wordt er vuurwerk op het veld gegooid en Nijhuis staakte nu het wedstrijd. Alle spelers gaan het veld af.

Na een flinke periode met overleg en al, wordt de wedstrijd weer hervat. Door al dat gedoe valt de kegel van Van Rhijn ook in het niets. Wat toch wel het enige goeie vuurwerk was tot nu toe!!! Daar klinkt het fluitsignaal WEER, en gaan we verder met de eerste helft, waarbij Ajax 1-0 voorstaat. Nog wel… Als snel valt de gelijkmaker van Zwolle, na een voordeelregel van Nijhuis: de bal komt bij Thomas en via de voet van Moisander vliegt ie in eigen doel. Een vrije trap voor Zwolle na een overtreding, de bal komt op de lat om vervolgens in de rebound keihard in het doel te worden geschoten door Thomas. Zo komt Zwolle op een voorsprong 2-1. In de 22ste minuut ontsnapt Fernandez, hij staat niet buitenspel. Vermeer komt zijn doel uit en Fernadez speelt hem door de benen: 3-1. Dan breekt er nog even een vechtpartijtje-light tussen de spelers uit. Waarvoor twee gele kaarten door Nijhuis worden uitgedeeld, aan Van Polen en Blind. In de 34ste minuut kopt Fernandez de bal in de verre hoek en brengt Zwolle zo op 4-1. Bojan haalt kort daarop uit, maar bal wordt op nippertje overgetikt door de keeper. Dat positiespel van Ajax kennen we nu wel. Het wordt tijd dat ze eens gas gaan geven, want op deze manier gaat het ‘m niet worden. Er komen twee minuten extra speeltijd bij. Een actie van Zwolle voor het doel van Vermeer, waarbij Denswil weer loopt te slapen, Moisander die weer afgetroefd wordt en nu nog de mazzel dat Zwolle het niet afmaakt….Jongejongejonge. We gaan de rust in met 4-1. Achterstand…

Het fluitsignaal voor de 2de helft klinkt. Laten we hopen dat Ajax nog een beetje zijn eer kan redden. Zwolle krijgt een corner, en meteen valt gewoon de 5-1, deze keer via Denswil die de bal tegen zijn heup krijgt. Een wissel bij Ajax: Poulsen en de Sa erin, Bojan en Moisander eruit. Zou dat iets verbeteren? Zwolle krijgt weer een kans, waarbij Vermeer weer volledig de fout ingaat, maar gelukkig blijft een zwols doelpunt uit. Zowaar is er een kansje voor Sigthorson, maar de bal gaat naast. Bij Zwolle beginnen ze wat onnauwkeuriger te worden, waarschijnlijk door de vermoeidheid…nou ja met een 5-1 voorsprong ken je natuurlijk wel wat laten liggen. Tjonge, wat triest dit. Er volgt ook een wissel bij Zwolle. Serero wordt aangespeeld voor het doel, maar krijgt de bal niet goed onder controle waardoor hij mist. Volgende wissel bij Ajax: Kishna vervangt Schöne. Dan volgt het eindsignaal: Zwolle pakt hierbij dus die KNVB eikelbeker. En dat is heel erg verdiend. Ajax heeft gewoon MEGASLECHT gespeeld. Ajax heeft het laten liggen en niet zo’n beetje ook!

Ajax heeft het niet kunnen waar maken om voor Frank de Boer die ene beker die hij nog niet in zijn trainerscarrière heeft gewonnen, binnen te slepen. Ze zouden voor alles gaan dit seizoen, maar dachten waarschijnlijk dat ze er waren, nou, ze kwamen van een kouwe kermis thuis! Een schande, zeker ook voor de Ajacieden die van heinde en ver zijn afgereisd naar die kutstad. Hopelijk zijn ze weer even wakker geschud en kunnen ze zich nu gaan opmaken voor volgende week tegen Heracles en eindelijk die 33ste titel gaan binnen halen, die we allang in de pocket hadden moeten hebben trouwens.

Laten we deze afstraffing maar weer snel vergeten…..alhoewel dat dat niet echt makkelijk gaat. Ajax onwaardig, bah!

Scoreverloop: 3. Van Rhijn 1-0, 7. Thomas 1-1, 11. Thomas 2-1, 20. Fernandez 3-1, 33. Fernandez 4-1, 50. Van Polen 5-1

Gele kaarten: Van Polen, Blind

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Broerse (71. Lachman), Van Hintum; Mokotjo, Saymak (64. Narsingh), Klich; Drost, Fernandez, Thomas (82. Gravenbeek).
Wissels: Begois, Karagkounis, Benson, Nijland.

Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Moisander (54. Poulsen), Denswil, Boilesen; Klaassen, Blind, Serero; Schöne (80. Kishna), Bojan (54. De Sa), Sigthórsson.

Wissels: Cillessen, Van der Hoorn, Duarte, Ligeon.

AFCA || CBS || WZAWZDB

ajax-till-you-die

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *