AFCA

Wat is de marktwaarde van Milik?

Arek Milik vertrekt hoogstwaarschijnlijk uit Amsterdam. De Poolse aanvaller zou toe zijn aan een nieuwe stap en Ajax wil de clubkas graag zien groeien. Milik speelt momenteel met zijn land op het Europees Kampioenschap voetbal in Frankrijk. De Pool was in de wedstrijd tegen Noord-Ierland de grote man, hij scoorde het enige doelpunt in de wedstrijd. Tegen Duitsland was Milik opnieuw bijna trefzeker, maar de grote kansen waren dit keer niet aan hem besteed.

Transferwaarde

De transferwaarde van Milik steeg na het doelpunt in de eerste groepswedstrijd, waardoor een overgang zo goed als vast lijkt te staan. De Pool miste tegen Duitsland wel enkele grote kansen, wat volgens De Telegraaf ‘dure’ missers waren voor de Amsterdamse club. Als die trend aanhoudt zal het de waarde weer drukken. Het is overigens mogelijk om te wedden op Milik tijdens het EK 2016. De kans dat hij topscorer zal gaan worden is volgens de bookmakers niet groot, de notering staat al op 35 euro per ingezette euro.

Dat Milik vertrekt lijkt zeker, aangezien Ajax de Colombiaanse spits Mateo Casierra aantrok en mogelijk Klaas-Jan Huntelaar terug zal komen naar de club. Het zou voor Ajax zeer lucratief kunnen uitpakken als Milik nog enkele keren trefzeker zal zijn op het eindtoernooi.

Delen met de Duitsers

Wanneer Milik zal worden verkocht, dan zal Ajax een deel van het transferbedrag moeten afstaan aan Bayer Leverkusen. Ajax kocht de Poolse spits over van de Duitse club, het betaalde destijds een bedrag van 2,8 miljoen euro. Leverkusen bedong wel een doorverkoop percentage van dertig procent. De marktwaarde van Milik wordt op het moment geschat rond de tien en vijftien miljoen euro. Mocht Milik topscorer worden van het EK, dan zullen daar nog wel enkele miljoenen euro’s bijkomen.

arkadiusz-milik-AFCA

 

1 Reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *