AFCA

We kijken naar De Toekomst

Er is al veel gezegd de laatste dagen. Het heeft geen zin daar nog veel aan toe te voegen. Beter is vooruit te kijken en niet meer  teveel energie te steken in wat is gebeurd: de stomme vuurwerkactie, de tsunami aan hele en halve onwaarheden in de media en de totale wanprestatie van Ajax in de bekerfinale. Onze aandacht moet zich volledig richten op waar het allemaal om draait: Ajax, ons cluppie, onze passie. We moeten proberen weer het positieve in te zien. En dan is niets vanzelfsprekender dan een voorbeeld te nemen aan Johan Cruijff. Ook nu.

In tegenstelling tot van hanegem, zijn zuur-uitbrakende tegenpool in 010, is Cruijff altijd positief ingesteld als hij commentaar levert. Of beter gezegd: Cruijff levert uitsluitend opbouwende kritiek. Het is bijna altijd waar en raak wat hij zegt en het dient altijd een doel. In navolging van de Verlosser, zien wij de nederlaag tegen pec zwolle daarom als ‘een geschenk uit de hemel’. Het kan misschien helemaal geen kwaad dat de Ajax-spelers een keer keihard met de neus op de feiten worden gedrukt. Toegegeven, zo kunnen denken kost moeite, na de afgang in de bekerfinale…  Maar het is zeer goed denkbaar dat Ajax er alsnog zijn voordeel mee doet. Doordat het de definitieve wake-up call voor een deel van de selectie is geweest. En doordat Frank de Boer het inzicht heeft gekregen van welke andere spelers afscheid genomen dient worden; omdat die betreffende spelers zwaar door een ondergrens zijn gesodeflikkerd. Doorselecteren heet dat in vakjargon. Wellicht zien we zondag in almelo de eerste tekenen daarvan al terug. Dat doorselecteren hoeft overigens helemaal geen probleem te zijn: Ajax heeft genoeg centen om gerichte versterkingen te kunnen halen. Bovendien staat er een veelbelovende lichting talenten klaar. Talenten die niet direct het eerste team zullen kunnen dragen, maar die wel het gemiddelde niveau op zullen krikken. Potentieverhogende boys dus. Die potentie bleek deze week weer eens toen Ajax B1 de Aegon Future Cup bemachtigde, door in de finale overtuigend met 2-1 te winnen van Liverpool. Een finale die, hoe ironisch, vrijwel gelijktijdig met de bekerfinale plaatsvond. De geluiden over deze lichting zijn zeer positief. Samen met wat slimme aankopen en de selectiespelers die kunnen blijven, moet zo op korte termijn een kampioensteam kunnen worden gecreëerd dat óók nog eens spectaculair en mooi voetbal laat zien. Er is daarom nog genoeg om naar uit te kijken, ondanks het vele, al dan niet terechte, gezeik over en rondom Ajax.

Eerst moet echter dit seizoen goed worden afgesloten en moet Ajax maar alle frustratie maar van zich af spelen. Waarbij de spelers, hoe pijnlijk het ook moge klinken, maar een voorbeeld moeten nemen aan pec zwolle. Dat wil zeggen dat ze er, ondanks randzaken en gedoe, geconcentreerd en doelbewust bovenop moeten klappen, met het mes tussen de tanden. Op die manier wordt de titel eenvoudig binnengehaald en kunnen spelers, begeleiders en álle supporters alsnog met opgeheven hoofd een fijn feessie vieren. Met minstens evenveel plezier kijken we vervolgens naar De Toekomst. Met een overtuigend beleid door Ajax, onder leiding van Frank de Boer én onze onvoorwaardelijke steun, zal De Toekomst ons nog meer en nóg overtuigender successen brengen.

WZAWZDB! Dat zal nooit veranderen!

RECTOR STAM || AFCA || CANT BE STOPPED

Ajax B1winnaar

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *