AFCA

Wedstrijd verslag AFC Ajax – Heracles

Na de laatste 2 nederlagen moet Ajax zich weer gaan herpakken, en vanavond krijgt het Heracles op bezoek in de Arena.

De eerste helft kreeg een hele snelle opening, in de eerste minuut viel ook gelijk de eerste goal en die kwam van Milik. Schöne gaf de voorzet op Milik, die vervolgens zijn tegenstander opzij zette en de bal in de verre hoek schoot en daarmee Ajax op 1-0 voorsprong bracht. Dan komt er een klein kansje voor Heracles, Schöne die de bal verspeelt aan Fledderus en die op doel schoot. Cillessen speelt de bal weg wat een corner wordt voor Heracles. De hoekschop wordt voor het doel goed weggespeeld door Klaassen. Schöne krijgt de bal en zet hem voor op El Ghazi maar die neemt de bal verkeerd aan waardoor hij hem niet goed op het doel kan spelen en doelman Tegelkamp de bal stopt.

Dan krijgt Ajax weer een kans, Van Rhijn die de bal heel goed voorzet richting tweede paal op El Ghazi die helaas net iets te kort komt om hem erin te leggen. Dan komt er een kans voor Klaassen. Die krijgt de bal voor een paar meter voor het doel en waar hij volledig vrij stond, maar zijn schot op doel was te zwak en een makkelijke redding voor doelman Tegelkamp. Dan net voor dat het rustsignaal komt de bal bij El Ghazi die de verdediging van Heracles volledig opzij zet en wegspeelt, hij speelt de bal door naar Milik die met de bal weg is dan op doel schiet en zo Ajax voor de rust nog op 2-0 brengt.

Dan gaan we de 2de helft in waarin gelijk zichtbaar te zien is dat het sterke spel van Ajax in de 1ste helft volledig wegvalt en we een matig Ajax weer zien. Zimling die zijn debuut mag maken in de 2de helft in het Ajax shirt. Dan krijgt Serero de bal en gaat er vrij mee door, speelt de bal op Milik maar die komt te laat bij de bal. Een veel matiger Ajax en wat wel erg opviel was dat vele spelers last van kramp kregen. Dan in de slotfase van komt Heracles gewoon terug door gepruts van de verdediging weer voor dat doel, na een voorzet van rechts komt er een kopduel tussen Moisander  en Weghorst. Maar Moisander moet afzien en maakt Weghorst de 2-1 voor Heracles. De 2de helft wordt dan met erg veel gepruts uitgespeeld en blijft de stand gelukkig 2-1, waardoor de 3punten in Mokum blijven. Waar te toch eigenlijk wel horen. Zo kan Ajax zich op gaan maken voor hun eerste pot in de Champions League aanstaande woensdag. Dan zal Paris Saint-Germain de Arena betreden tegen Ajax, en zullen vd Wiel en Ibrahimovic even terug zijn op hun ooit “thuishaven”. We gaan zien of ons cluppie ons gaat verbazen, het zal niet de eerste keer zijn.

AFCA || CBS || WZAWZDB !!!! 

 

Scoreverloop: 1. Milik 1-0, 45+1. Milik 2-0, 86. Weghorst 2-1

Gele kaarten: Milik, Duarte

Scheidsrechter: Liesveld

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen (61. Zimling); Klaassen (75. Duarte), Viergever, Serero; El Ghazi, Milik, Schöne (61. Andersen).

Wissels: Boer, Van der Hoorn, Sigthórsson, Ligeon.

Heracles: Telgenkamp; Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate, Engberink; Bruns (71. Bel Hassani), Pelupessy (81. Sibum), Fledderus; Tannane (75. Navratil), Weghorst, Linssen.

Wissels: Fij, Koenders, Paljac, Cziommer

ArenA

 

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *