AFCA

Wedstrijd verslag Ajax-Vitesse

We gaan weer een rondje bekeren voor de KNVB beker, en vanavond komt Vitesse op bezoek in de Arena. We gaan kijken wat Ajax gaat doen.

We gaan de eerste helft in. Voor het eerst El Ghazi en Kishna tegelijk in de basis, Milik erbij dus kom maar op! Dan Wallace en Serero die in een kop duel hard met de koppen tegen elkaar komen. Bij Serero komt elk geval de niet machine te pas. Voor Wallace zit de wedstrijd er ook op die gaat per brancard het veld af. En zo te zien lijkt het erop dat zijn neus ook gebroken is. Kevin Diks vervangt hem. En de wedstrijd gaat verder. Milik is weg met de bal legt hem voor op El Ghazi maar die kan er niet bij en Kishna is te ver van de 2 de paal om hem er in te leggen.

Dan een kans voor Labyad die het duel van Veltman wint weg met de bal is voor doel schiet maar schiet de bal naast. En dan weer verast Traore Veltman en schiet dan langs Boer in het doel en brengt Vitesse op 0-1 voorsprong. Overtreding op Serero, vrije trap Ajax. Denswil die hem neemt maar die schiet de bal ver naast. Ajax speelt echt ver onder zijn maat. Dan Serero die weg is met de bal hem voorlegt op Milik maar die komt er niet bij, bal komt bij Klaassen die schiet maar ver over het doel. Daar is er de ons voor Qazaishvili maar Denswil grijpt goed in en speelt de bal weg. Er komen 4 minuten extra tijd bij. Dan maakt Klaassen een fout, Labyad schiet een lange afstand schot op doel en schiet de bal in het doel brengt Vitesse daarmee op 0-2. Frank de Boer kijkt niet bepaald vrolijk en heeft daar alle recht toe. En daar is het rustsignaal.

De spelers zijn weer op het veld klaar voor de 2de helft en daar is het fluitsignaal. Beide teams zijn ongewisseld. Gelijk alweer een kans voor Vitesse maar Boer stopt de bal. Andersen die zich heeft warm gelopen en zich klaar maakt voor een wissel. Dan weer een fout van Veltman waardoor Traore weer vrij weg loopt schiet en maakt daarmee de 0-3. Viergever die vervangen wordt door Andersen. En dan Qazaishvili die dwars door de verdediging gaat en de 0-4 scoort. Wissel bij Vitesse, Traore gaat eraf en wordt vervangen door McEachran. Geel voor Achenteh voor overtreding op Milik. Vrije trap Ajax, Milik neemt hem maar de keeper houd de bal makkelijk uit doel.

Wissel bij Ajax Ligeon vervangt van Rhijn. El Ghazi die weg is met de bal maar Milik en Kishna zijn gewoon niet mee met hem. Wissel bij Vitesse Pröpper wordt vervangen door Leerdam. Zivkovic maakt zich op voor de laatste wissel van Ajax. Nog 9 minuten te gaan. En hij vervangt Milik. Aan de supporters ligt het echt niet, die waren er echt 90 minuten lang!!!!!!!!

En daar is het eindsignaal. Vitesse gaat naar de kwart finale van de KNVB beker. Frank de Boer die een snoet heeft, dat kan hij wel hebben maar hij is toch echt zelf degene geweest die deze opstelling heeft bedacht, en niet heeft in gegrepen. Hij wilde het een en ander uitproberen en spelers rust geven voor de match tegen Excelsior. Ik neem aan dat hij toch wel beseft dat dit team het dus echt niet is en dat het uitproberen ervan en dure grap is geworden plus gewoon een pijnlijke afstraffing.

Laten we deze wedstrijd maar volledig uit ons geheugen gaan wissen, alhoewel dat nog wel een poosje zal duren. Ajax kan zich op gaan maken voor aankomende zondag uit tegen Excelsior, de laatste pot voor de winterstop.

AFCA || CBS || WZAWZDB alleen vandaag totaal niet!!!!!

Scoreverloop: 22. Traoré 0-1, 45+1. Labyad 0-2, 57. Traoré 0-3, 60. Qazaishvili 0-4

Toeschouwers: 35835

Scheidsrechter: Nijhuis

Kaarten: Achenteh (Vitesse)

Opstelling Ajax: Boer; Van Rhijn (76.Ligeon), Veltman, Denswil, Viergever (58. Andersen); Klaassen, Riedewald, Serero; El Ghazi, Milik (82.Zivkovic), Kishna

Niet ingezet: Cillessen, Moisander, Van der Hoorn, Schöne

Vitesse: Room, Wallace (5.Diks), Kashia, Van der Heijden, Achenteh, Vejinovic, Pröpper (80.Leerdam), Qazaishvili, Labyad, Traoré (66. McEchran), Ibarra

Niet ingezet: Houwen, Oliyink, Dauda, Nakamba,

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *