AFCA

Wedstrijd verslag Apoel Nicosia- AFC Ajax

We zijn voor de 2de speelronde in de CL op visite bij Apoel Nicosia op Cyprus. We weten inmiddels dat Ajax het wel kan, dat hebben ze wel laten zien tegen PSG en dan met name die 2de helft. Laten we er dan maar vol vertrouwen ingaan dat ze nu ook vol gas gaan!!! Gelukkig is Schöne ook van de partij weer na zijn opgelopen blessure tegen PSG. Hopelijk weer TOP fit en klaar om het verschil te maken. We gaan het zien, en natuurlijk gaan we voor de winst.

Spelers staan op het veld, hele CL protocol is geweest, het wachten is op het fluitsignaal. En daar gaan we de 1ste helft is AAN!!!! En daar de eerste kans voor Ajax. Klaassen ligt hem voor op Sigthorsson voor doel maar hij schiet net naast, deze had er eigenlijk in gemoeten. Dan gaat Andersen er met de bal vandoor heel goed maar speelt hem niet voor schiet zelf maar dat ging nergens over pfffff. Klaassen speelt hem weer voor op Sigthorsson  maar die was net te laat. Corner Ajax, Andersen die hem neemt, waarom zeg mij waarom, ging ook voor over. Schöne ligt op veld, verzorger erbij, hij werd ongelukkig in zijn rug gelopen. Maar hij staat weer op. Kans Klaassen die schiet op doel maar krijgt de bal niet goed op de wreef dus niet krachtig en de keeper pakt hem. En dan een kans voor Ajax weer, Andersen krijgt de bal en die schiet en daar is de 0-1 voor Ajax!!!!! ⚽⚽⚽ we worden nu weer genaaid, er wordt hands gegeven door van Rhijn waardoor bal op de stip gaat en erin gaat 1-1 totaal onterecht fout van arbitrage. Het was duidelijk geen hands en ten eerste de scheids gaf ook geen hands tot een blinde official  achter het doel via het oortje door geeft dat het hands zou zijn waarop de scheids reageert en penalty geeft. Nou bij alle herhalingen van alle invalshoeken duidelijk geen hands van Rhijn ving hem duidelijk op zijn borst. En weer worden we genaaid door een arbitrage fout. Nu geel voor Moisander voor een overtreding in zijn ogen nou ook dat is echt geen geel, kom op nou zeg. Gaan we weer op die toer met de arbitrage. We krijgen 1 extra minuut speeltijd. Daar is het rustsignaal we gaan 1-1 de rust in.

We zijn begonnen aan de 2de helft. Boilesen die gewoon weer de bal eens inlevert bij de tegenstander. Ajax speelt niet slecht moet het tempo omhoog gooien en meer druk gaan zetten. Dan Geel voor Viergever voor een iets wat ver van een overtreding is, gewoon een duel om de bal. Voorzet op Klaassen maar Serero mist en claimt vast te zijn gehouden. Het bizarre is dat we hier geen herhaling van krijgen te zien. Kans van Rhijn speelt op Schöne schiet op doel maar recht op de keeper die hem stopt. Cillessen krijgt geel komt zijn doel uit maar is te laat en trekt de aanvaller mee mazzel dat het geel is. Vrije trap AN, maar bal gaat in de muur. Overtreding van Thiago Gomes vrije trap voor Ajax, Schöne neemt hem maar te hoog gaat over. Ze moeten gaan jagen zoals ze tegen PSG deden, druk zetten. Wat wel even gezegd mag worden de Ajacieden in het uitvak zijn luid en duidelijk te horen, die gaan vol voor ons cluppie. Kans voor AN met een knaller van een schot op doel maar Cillessen stond perfect om hem te stoppen. Dan kans voor Sigthorsson maar krijgt hem er niet in de doelman ligt iets in de weg. El Ghazi loopt zich warm en ook Kishna die gaan zo in de wedstrijd komen. Schöne eraf en Andersen. Hele goede voorzet van Kishna op Sigthorsson die kopt voor doel maar net over het doel. Corner voor Ajax, maar weer te snel en een korte corner die verder op niets uitloopt. Wissel bij AN Manduca eruit Efrem erin. Overtreding op Serero, geel voor AN, vrije trap die van Rhijn neemt. En hij neemt hem weer perfect de doelman had moeite hem te stoppen verliest maar Ajax krijgt hem er helaas niet in. Weer een fout van Moisander gelukkig komt de AN speler buitenspel te staan dus telt het doelpunt niet. Voorzet Kishna op net hoofd van Klaassen maar bal gaat over. Ajax creëert wel kansen alleen het afwerken, maar we hebben nog 4 minuten officiële tijd. Geel voor Sigthorsson voor een overtreding van niks. 2 min extra tijd. Kans voor Serero nadat Sigthorsson de bal mist maar schiet de bal naast. Daar is het eindsignaal, het blijft 1-1. Een domper omdat we gewoon WEER worden genaaid door een grove fout van de arbitrage. Daar moet ook gewoon verandering in komen dat wel de beslissing veranderd kan worden na het zien van de beelden na de wedstrijd!!!! Het begint een gewoonte te worden voor Ajax in de CL. Maar goed het is wat het is. PSG heeft vanavond gewonnen van Barca met 3-2. 

Stand in deze poule

PSG        4 punten

Barca     3 punten

Ajax        2 punten

AN           1 punt

Ze zullen aan de bak moeten, 21 oktober is de volgende CL wedstrijd voor Ajax die zal uit zijn tegen Barca. En ja we hebben eerder gezien wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ajax moet zich nu gaan opmaken voor aanstaande zondag, dan ontvangt Ajax PEC Zwolle thuis in de Arena. Tijd dat Ajax dus even dat oude zeer ff gaat rechtzetten. We gaan het zien aankomende zondag 5 oktober. 


AFCA || CBS || WZAWZDB!!!! 

 

Scheidsrechter: Mazic

Scoreverloop: 28. Andersen 0-1, 31. Manduca 1-1 (p)

Geel: Moisander, Viergever, Cillessen, Sigthórsson, Joao Guilherme, Aloneftis

Apoel: Pardo, Joao Guilherme, Amorin, Carlao, Antoniades, Tiago Gomes (71. De Vincenti), Vinicius, Nuno Morais, Aloneftis, Manduca (79. Efrem), Sheridan (82. Djebbour)

Wissels: Chiotis, Kaká, Charalambides, Sotiriou

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Viergever, Serero; Schöne (74. El Ghazi), Sigthórsson, Andersen (74. Kishna)

Wissels: Boer, Duarte, Milik, Denswil, Zimling. 

 

AFCA_logo_2013

 

1 Reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *