AFCA

Wedstrijd verslag AZ – AFC Ajax

Vandaag de aftrap van Ajax voor de nieuwe ere divisie seizoen. En we gaan op visite bij AZ. Ajax heeft sws iets goed te maken na het falen tegen Rapid Wien. We gaan vandaag zien of ze er elk geval iets van hebben opgestoken.

Spelers komen het veld op. Zonnetje schijnt ik zeg KOM OP AJAX. Kuipers die de wedstrijd gaat fluiten. En we gaan aan de eerste helft beginnen. Voorzet van El Ghazi op Milik die kopt de bal over het doel. Corners Ajax, Dijks krijgt de bal op het hoofd maar komt over. Corner AZ die Riedewald weg werkt, volgende corner voor AZ, vd Linden die hem op het hoofd krijgt maar ook over kopt. Aan onze supporters zal het niet liggen die hoor je luid en duidelijk zingen!!! Bazoer weg met de bal, speelt hem op Klaassen die hem niet lekker krijgt en de keeper vangt de bal. Dan is Dijks weg met de bal, die hem goed voor legt op Milik die hem op Gudelje speelt maar de die de bal niet bereikt en de keeper de bal kan stoppen. De bal komt bij El Ghazi die uithaalt en Ajax op de 0-1 brengt door de bal keihard in de bovenste hoek het doel in te trappen. Pracht goal!!!! Aanval van Ajax, Klaassen is weg met de bal speelt hem mooi op Milik die de bal voorlangs naast het doel schiet, deze had erin moeten zitten, jammer. Kans voor AZ maar wordt buitenspel gefloten. Weer een kan voor van Overeem maar hij schiet de bal over het doel van Cillessen. Overtreding van El Ghazi wat hem geel oplevert. Corner voor Ajax, Sinkgrave neemt hem maar schiet de bal veel te ver van het doel af. Overtreding van Johansson op Dijks. Vrije trap, genomen door Gudelje de bal komt op het hoofd van El Ghazi en die brengt Ajax op de 0-2!!!! Dijks krijgt de bal, speelt de bal op Gudelje, die haalt uit op het doel en de keeper van AZ, Rochet tikt hem nog aan maar kan de bal niet uit doel houden en zo komt Ajax op 0-3 voorsprong. Dat is natuurlijk altijd leuk om je debuut voor Ajax in de ere divisie te doen tegen je oude club en dan ook nog te scoren, Nemanja Gudelje. Er komt een minuutje extra tijd bij. En daar is het rust signaal, Ajax gaat met een 0-3 de rust in.

We gaan aan de tweede helft beginnen. Beide teams beginnen ongewijzigd aan die tweede helft. Kansje voor Janssen, maar Veltman verdedigt en Cillessen kan zo de bal pakken. Van Overeem die de bal schiet maar voor langs naast het doel. El Ghazi blijft geblesseerd liggen en geeft aan niet verder te kunnen. Schöne loopt zich warm om zich klaar te maken hem te vervangen. Corner voor Ajax, slecht genomen. Wissel bij Ajax, Sanogo vervangt Milik. Wissel bij AZ, Mühren vervangt Ortiz. Geel voor van Overeem. Een lange afstand trap van Schöne gaat net naast het doel. Schöne legt hem netjes voor op Sanogo maar mist hem met het hoofd. Schöne speelt de bal op Klaassen maar die krijgt hem niet in het doel. Geel voor Klaassen, die boos is omdat de grens een foute beslissing neemt en Klaassen daar duidelijk zijn ongenoegen over toont, wat hem die kaart oplevert. 2 wissels bij AZ, Hupperts en Lukassen vervangen Vaarnold en van Overeem. Kans voor AZ, Lukassen legt de bal op Vd Linden maar de bal wordt verdedigd zo kan Cillessen de bal onderscheppen. Weer een kansje voor Janssen maar schiet de bal zacht naast het doel. Corner Ajax die weer zo’n beruchte korte neemt die nergens op uit loopt. Gudelje die uithaalt maar de bal ver naast het doel schiet. Geel voor Riedewald die wat fout en hoog in kwam op ze tegenstander. Er komen 2 minuten extra tijd bij. Ajax die het gewoon netjes uit spelen. En daar is het eindsignaal. Ajax wint met 0-3 wat natuurlijk lekker beginnen. Ajax kan zich op gaan maken voor volgende week dan komt Willem II naar de Arena.

AFCA || CBS || WZAWZDB vandaag dan weer even wel!!!!

az-ajax-9-8-2015

Scoreverloop: 14. El Ghazi 0-1, 38. El Ghazi 0-2, 40. Gudelj 0-3

Scheidsrechter: Kuipers

Gele kaarten: El Ghazi, Van Overeem, Klaassen, Riedewald

Opstelling AZ: Rochet, Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden, Haps, Van Overeem (72. Luckassen), Henriksen, Ortiz (64. Mühren), Haye, Vaarnold (72. Hupperts), Janssen.

Niet ingezet: Coutinho, Wuytens, Tankovic.

Opstelling Ajax: Cillessen, Tete, Veltman, Riedewald, Dijks, Bazoer, Klaassen, Gudelj, El Ghazi (57. Schöne), Milik (63. Sanogo), Sinkgraven.

Wissels: Boer, Van Rhijn, Van der Hoorn, Heitinga, Viergever.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *