AFCA

Wedstrijd verslag FC Twente – AFC Ajax

Vanavond is Ajax op visite in de Grolsche Veste bij FC. Twente. Dat zou toch niet zo moeilijk moeten zijn voor Ajax om de 3 punten mee naar Mokum te nemen en de nul ook te houden. Maar laten we er gewoon eens voor gaan zitten en lekker kijken naar wat ons cluppie gaat doen daar. De mannen maken zich op voor de eerste helft.

Spelers op het veld en daar is het fluitsignaal voor de eerste helft. Dan Klaassen die de bal voorspeelt op El Ghazi die schiet maar de keeper red de bal prima. Bazoer krijgt de bal schiet hem keihard van afstand maar schiet de bal over het doel helaas. Dan een kans voor Ede maar gelukkig gaat de bal naast. Gele kaart voor Ede die even Veltman onderuit trapt. Geel voor Viergever die shirt vast houd wel beetje overdreven deze kaart.

Dan gelijk maakt Viergever weer dezelfde overtreding maar bij Gods gratie spaart de scheids hem nu dit had zomaar rood kunnen worden. En daar is dan de 1-0 vanuit een corner laag over de grond voor op Gutiérrez die hem keihard binnen schiet. Erg slecht verdedigd weer, ze stonden er wel, keken er ook naar maar verder dus niks. Corner voor Ajax, Gudelj neemt hem, doet dat niet echt slecht alleen er staat niemand.

Nog een corner Ajax, Gudelj neemt deze ook schiet hem prima maar Klaassen gaat onder de bal door. Weer een corner voor Ajax, weer Gudelj neemt hem prima en dan wordt er door Ajax appel voor hands gemaakt maar de scheids reageert niet. Overtreding op El Ghazi door Schilder, die geblesseerd blijft liggen.

Wordt behandeld en kan weer het veld op. Corner Ajax weer, Gudelj neemt hem, bal komt bij Veltman die kopt maar de bal gaat net voor langs het doel. Vrije trap genomen door Gudelj maar gaat over het doel. Er komt 1 minuut extra bij. En daar is het rustsignaal. Ajax gaat met 1-0 achterstand de rust in.

 

Daar is het fluitsignaal voor de tweede helft. Hoop dat ze het hebben gesnapt in de rust dat ze nu toch echt moeten gaan voetballen en kop erbij, want het is was weer waardeloos die eerste helft. Corner Ajax, Gudelj neemt de korte corner. Viergever speelt de bal mooi op Sinkgrave die goed voorzet op Milik maar de keeper komt ertussen en onderschept de bal.

Dan hands voor Gudelj, scheids geeft Twente een penalty en Gudelj geel. En de penalty gaat er heel simpel in en zo komt Twente op 2-0 voorsprong. En dan een kans voor Klaassen maar de keeper grijpt heel knullig in maar stopt wel de bal. Gudelj krijgt een kans op te schieten doet dat maar de Drommel stopt de bal.

Wissel Ajax, Milik eruit Fischer erin. Dan overtreding op El Ghazi krijgt geen vrije trap maakt dan gebaren naar de scheids wat hem geel oplevert. Geel nu ook voor Mokotjo wat uitloopt tot een klein relletje tussen de spelers. Weer een kans voor Gudelj die schiet de bal naast.

Dan Bazoer krijgt de bal passed hem door naar Fischer en die maakt hem netjes af door te scoren en brengt Ajax op 2-1. Geel voor Olaitan voor shirt trekken van Fischer. Wissel bij Twente Hölscher vervang Ede. Wissel bij Ajax Sanogo vervangt Viergever. Dan penalty voor Ajax, de keeper laat Sanogo teckelen. Geel voor Drommel. Gudelj neemt de penalty en trapt hem er lekker in brengt Ajax zo op 2-2. Wissel Twente, Ziyech eruit Oosterijk erin. Bij Ajax ook gelijk een wissel Van Rhijn vervangt Riedewald.

Dan Cabral die gewoon echt op de rug van Tete hangt voeten van de vloer. Kenny die er helemaal klaar mee is en hem weg duwt en de scheids grijpt in en haalt ze uit elkaar. Wat dit nou voor actie was van Cabral maar had makkelijk geel kunnen geven voor deze maffe actie. Er komen 4 minuten extra tijd bij. Mooi hakje van Sanogo maar Sinkgrave weet er weer niks mee te doen voor het doel.

Nog een corner voor Ajax maar te hoog voor Klaassen. En daar is het eindsignaal het eindigt met 2-2. Ajax laat gewoon 2 punten liggen, doodzonde. Een slechte eerste helft van Ajax kwamen in de tweede wel wat terug, maar dit kan toch wel veel beter. Ajax kan zich op gaan maken voor een rondje Europa League, donderdag ontvangen ze Celtic in de Arena.

AFCA || CBS || WZAWZDB alleen vandaag niet helemaal!! 

 

Scoreverloop: 20. Gutiérrez 1-0, 51. Ziyech (p.) 2-0, 65. Fischer 2-1, 81. Gudelj (p) 2-2
Scheidsrechter: Van Boekel

Gele kaarten: Ede, Mokotjo, Olaitan, Drommel (FC Twente), Viergever, Gudelj, El Ghazi (Ajax)

FC Twente: Drommel, Ter Avest, Tapia (22. Uvini), Bijen, Schilder, Mokotjo, Ziyech, Gutiérrez, Ede (73. Hölscher), Olaitan, Cabral.
Wissels: Marsman, Van der Heyden, Oostenrijk, Da Cruz, Van der Lely.

Ajax: Cillessen, Tete, Veltman, Riedewald (84. Van Rhijn), Viergever (78. Sanogo), Bazoer, Klaassen, Gudelj, El Ghazi, Milik (56. Fischer) , Sinkgraven.
Wissels: Boer, Van der Hoorn, Heitinga, Schöne.

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *