AFCA

Wedstrijd verslag PSG – AFC Ajax

Ajax is vanavond te gast in Parijs voor de uitwedstrijd tegen PSG in de 4de ronde van de Champions League. Frankrijk heeft de noodverordening uitgeroepen voor deze ontmoeting, dus er kan vuurwerk verwacht worden!!!! Wij hopen op het beste.

Spelers komen het veld op en beginnen aan het CL ritueel. Dan klinkt het fluitsignaal, de eerste helft is aan. Rabiot krijgt een kans, schiet maar Klaassen blokt. Dan maakt vd Wiel een sliding en raakt daarbij de het scheenbeen van Boilesen die geblesseerd blijft liggen. Viergever gaat warm lopen. Boilsen moet er geblesseerd vanaf en wordt gewisseld voor Viergever. Met maar 850 Ajacieden die mochten komen, is het uitvak toch luid en duidelijk te horen. Geel voor Klaassen, voor een overtreding op Maxwell. Kishna die de bal speelt, legt hem voor het doel naar Klaassen komt er net niet bij met het hoofd. Helaas! De bal komt bij Serero die schiet, maar bal wordt geblokt. Een mooie kans en Ajax merkt daardoor dat ze kansen kunnen creëren. Kort daarop gaat Zlatan echter op het doel af, hij speelt de bal op Lavezzi, Cillessen komt zijn doel uit en blokt goddank prima de bal, een mooie actie. Dan krijgt Ajax weer een kans via Milik, maar Van der Wiel maakt een tackle op de bal. Een vrije trap Ajax, genomen door Schöne wordt geblokt door Zlatan. Het spel gaat over en weer. Er volgt een kans voor PSG: Lavezzi speelt de bal, Cillessen komt weer zijn doel uit maar Lavezzi speelt de bal op Cavani en die tikt de bal makkelijk in en maakt zo de 1-0. Onnodig. PSG krijgt nog een kans, maar Serero blokt de bal waarna Zlatan als een dolle inkomt op Serero. Het levert hem een gele kaart op. Dan vraagt Zlatan ook nog omeen gele kaart voor Cillessen die volgens hem een fluitsignaal negeert. Beetje kinderachtig en onsportief. Heeft Zlatan niet nodig. Gelukkig geeft de scheids geen geel. Dan volgt weer een kans voor Ajax. De bal komt bij van Rhijn maar die krijgt de bal niet goed op zijn voet en schiet ver naast. Dan klinkt het rustsignaal. 1-0 achter, helaas, had niet gehoeven.

De spelers komen weer het veld op en we de tweede helft begint, er wordt geen wissel toegepast. Kishna krijgt de bal, speelt hem goed voor op Milik die wil schieten, maar de bal wordt alweer geblokt. Kishna geeft halverwege de tweede helft de bal voor op Klaassen en die duikt hem koppend het doel in: 1-1!! Een wissel volgt bij Ajax: Serero eruit Zimling erin. Dan volgt er kans op meer: Van Rhijn krijgt een kans, maar zijn afstandsschot gaat over het doel. Een wissel volgt bij PSG: Rabiot eraf, Chantôme erin. Die laatste maakt direct een overtreding op Kishna; een vrije trap voor Ajax. Schöne neemt maar schiet ruim over het doel. Dan krijgt Zlatan de bal en in de draai schiet hij de bal binnen, zonder dat een Ajax verdediging in de buurt is, slordig en weer onnodig, maar PSG staat wel weer voor: 2-1. Dan maakt Zimling een gigantische fout, waardoor Cavani ervan door kan met de bal. Hij maakt geen fout en brengt de stand op 3-1. De wedstrijd is wel beslist. Inmiddels hoost het ook nog even in Parijs. PSG wisselt nog een keer en haalt Zlatan eruit, en brengt Digne in. Er komen 2 extra minuten bij. Voor PSG heeft Ajax echt niet ondergedaan in deze match en Ajax voetbalde minstens zo goed als PSG. Maar toch. Het komt nu aan op de match in de Arena tegen Apoel Nicosia, die moet gewonnen worden om door te kunnen in de Europa League op 10 december. Maar eerst gaan we nog uit tegen ADO zondag in de Eredivisie.

AFCA || CBS || WZAWZDB!!!!

Scoreverloop: 33. Cavani 1-0, 67. Klaassen 1-1, 79. Ibrahimovic 2-1, 82. Cavani 3-1

Scheidsrechter: Jug

Geel: Klaassen, Zlatan

Paris Saint-Germain Sirigu, Marquinhos, Maxwell, van der Wiel, David Luiz, Matuidi, Rabiot (75. Chantôme), Pastore, Cavani, Ibrahimovic (86. Digne), Lavezzi (68. Lucas)
Wissels: Maignan, Camara, Aurier, Augustin

Ajax: Cillessen, Van Rhijn, Van der Hoorn, Denswil, Boilesen (10. Viergever); Klaassen, Serero (69. Zimling), Andersen; Schöne, Milik, Kishna
Wissels: Boer, Moisander, Sigthórsson, Riedewald, El Ghazi, Viergever

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *