AFCA

Wedstrijd verslag SV Urk – AFC Ajax

We gaan vanavond op bezoek bij SV.Urk voor de KNVB beker. Het is natuurlijk ff iets anders dan Camp Nou, maar Urk thuis altijd moeilijk toch. We gaan ons opmaken voor de 1ste helft.

De spelers komen het veld op en dat gast gepaard met veel vuurwerk. Het is voor Urk de droomwedstrijd van hun leven, dat is dan wel weer leuk. Het gaat in elk geval goed tekeer daar, dat mag niet eens in de Arena!! Daar is het fluitsignaal we gaan aan de eerste helft beginnen. Vrij trap voor Urk maar gaat het muurtje in. Kans voor Urk, omdat Denswil gewoon heel slap verdedigt en zwaar de bal verliest. Die Urker boys zetten gewoon even druk. Nu vd Hoorn die weer een dikke fout maakt waardoor Urk een kansje kan maken. Kans voor Klaassen maar Kramer maakt een sliding waardoor Klaassen de bal verliest om de kans af te maken. Viergever die constant de bal mist of verliest. Kans voor Ajax, maar Kishna speelt de bal over Milik heen. Kop kansje voor Menig maar de keeper houd de bal uit doel met gemak. Klaassen schiet op doel naar de keeper houd de bal uit doel, bal komt bij Menig, maar die schiet net naast. Klaassen is weg met de bal, speelt hem op Duarte die schiet en daar is eindelijk de 0-1 voor Ajax in de 32ste minuut. Overtreding op Duarte, en de bal gaat op de stip. Penalty voor Ajax, Milik neemt hem en schiet Ajax op 0-2. Menig speelt de bal goed op Milik die scoort en die brengt Ajax op een 0-3. Dan komt de bal bij Menig die een stiftballetje wil doen alleen gaat de bal te hoog en over het doel. Daar is het rustsignaal.

We gaan aan de 2de helft beginnen. Zivkovic vervangt Milik en gaat zo zijn eerste speel minuten maken. Bazoer die gewoon de bal afgeeft aan Tol en die een kans krijgt maar Boer houd de bal net uit doel. Wissel bij Urk Nagel vervangt Lindeboom. Menig die weg is met de bal legt hem goed voor op Zivkovic maar die schiet naast. Wissel bij Ajax, El Ghazi gaat Klaassen vervangen. Goeie kans voor Urk maar de bal komt tegen de lat. Er gebeurd erg weinig van Ajax kant. Daarin tegen die Urker boys blijven wel gaan. Overtreding op El Ghazi. Vrije trap Ajax maar de keeper beukt de bal weg met de vuisten, bal komt bij Duarte die schiet de bal op de lat. El Ghazi legt de bal goed voor op Zivkovic die hem het doel in schiet, en zo Ajax op 0-4 brengt. Goed kansje voor Urk maar Viergever schopt de bal voor het doel weg. Corner voor Urk bal komt goed voor het doel maar ze krijgen de bal er niet in. 2 extra minuten die erbij komen. En daar is het eindsignaal. Ajax wint met 0-4, maar echt een overtuigend Ajax stond er weer niet. En dat tegen Urk, mijn petje af oor deze boys, die vanmorgen vroeg gewoon met hun broodtrommel naar hun werk gingen om daar de hele dag te buffelen. Om dan ’s avonds tegen Ajax te spelen en die hebben gestreden gewoon tot het eind. Dat is toch iets waarbij Ajax even achter hun oortjes moeten gaan krabben met hun als voorbeeld. Ieder geval Ajax bekert verder. Ajax kan zich op gaan maken voor zaterdag, dan krijgen ze Dordrecht op bezoek in de Arena.

AFCA || CBS || WZAWZDB!!! 

Scoreverloop: 34. Duarte 0-1, 37. Milik 0-2 (pen), 40. Milik 0-3, 85. Zivkovic 0-4

Scheidsrechter: Van de Graaf

Toeschouwers: 4.500

SV Urk: Koffeman; M. Snoek, Kramer, Lindeboom (50. G.J. Nagel), Brands, K. de Boer, L. Nagel (69. Hakvoort), Van Slooten, H. Snoek, Tol, W. de Boer (63. Nentjes).

Niet ingezet: Dijkhuizen, Hoekman, Hemelrijk, Romkes.

Ajax: Boer, Ligeon, Van der Hoorn, Denswil, Viergever, Klaassen (67. El Ghazi), Bazoer, Duarte, Menig, Milik (46.Zivkovic), Kishna.

Wissels: Alblas, Van Rhijn, Veltman, Schöne.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *