AFCA

Wedstrijdverslag AFC Ajax – F.C.Groningen

De winterstop zit erop en Ajax begint aan zijn match tegen F.C.Groningen. Om te beginnen zou het niet verkeerd zijn als we die 3 punten in Mokum houden.

Spelers op her veld en daar is het fluitsignaal de 1ste helft is begonnen. Groningen die een aanval inzet Rusnak legt de bal voor op Antonia die schiet de maar de bal gaat over het doel. Vrije trap Ajax, van Rhijn neemt hem maar schiet de bal over het net. Milik krijgt de bal, speelt hem op Kishna die schiet maar de keeper houd hem net uit het net, bal komt terug bij Klaassen die mist. Dan de bal komt bij Schöne die hem voorspeelt op Kishna en doe nu wel de bal het doel schiet, daar is de 1-0 voor Ajax. Kans voor Groningen, Chery komt aan de bal en passed hem naar Antonia die volledig vrij staat, alleen de bal slap recht op Cillessen schiet, die de bal makkelijk uit doel houdt. Bal bij van Rhijn die hem goed voorspeelt op Milik bij de 1ste paal maar Milik kan er helaas net niet met zijn hoofd bij. Corner Ajax, Schöne die hem neemt, schiet de bal en vd Hoorn die bij de 2de paal de bal kopt maar helaas naast het doel. Er komt 1 minuut extra tijd bij. En daar is het rustsignaal. Ajax gaat met 1-0 de rust in.

We gaan de 2de helft in. Dan een corner voor Groningen, Chery die hem neemt hij schiet de bal echt voorlangs het doel, en de bal gaat tussen het doel en Cillessen door, Cillessen laat de bal wijselijk gaan om stunten te voorkomen. Een minder overtuigend Ajax als in de eerste helft zien we. Kishna die de bal krijgt speelt hem voor op Milik die een soort can omhaal wil maken om de bal in het doel te krijgen maar die bal niet in controle heeft en de bal naast schiet. Wissel bij Ajax, Viergever vervangt Riedewald. Nog een wissel bij Ajax, Klaassen wordt vervangen door Bazoer. Kans voor Andersen die deze x zelf schiet maar de bal ver naast het doel schiet. Kansje voor Kishna maar Boer stopt de bal makkelijk. Kansje voor de Leeuw, maar die schiet de bal zover over het doel, bijna richting 2de ring. Milik die de bal voor het doel krijgt maar bruut gestopt wordt helaas. Dubbele wissel bij Groningen, Rusnak en Burnet worden vervangen door Mahi en van Nieff. Kans voor Groningen, Antonia die volledig vrij loopt krijgt de bal voor het doel gaat ermee weg schiet op doel maar schiet de bal naast het doel. Overtreding op Andersen, geel voor Hateboer. Wissel bij Ajax, El Ghazi vervangt Kishna en bij Groningen wordt Kieftebeld vervangen door Vd Velden. Dan een buitenspel voor Schöne dus die goal gaat niet door. Schöne die de bal speelt op Viergever die weg is met de bal en hem voorzet op Milik maar voor de bal daar is krijgt Kappelhof de bal op ze voet en schiet in eigen doel. Zo komt Ajax op 2-0 en daarmee is de wedstrijd beslist. Er komen 3 extra speel minuten bij. De stand blijft 2-0 en zo blijven de 3 punten in Mokum. Ajax kan zich op gaan maken voor volgende week zondag dan komen de Kakkies op visite……

AFCA || CBS || WZAWZDB!!!!

Scoreverloop: 15. Kishna 1-0, 90. Kappelhof (ed) 2-0

Scheidsrechter: R. Wiedemeijer

Gele kaart: Hateboer (Groningen)

Toeschouwers: 50.441

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Van der Hoorn, Moisander, Riedewald (59. Viergever); Klaassen (62. Bazoer) Serero, Andersen; Schöne, Milik, Kishna (81. El Ghazi)
Niet ingezet: Boer, Sigthórsson, Tete, Zimling

FC Groningen: Padt; Kappelhof, Botteghin, Kieftenbeld (82.Van der Velden), Burnet (72. Van Nieff); Tibbling, Chery, Hateboer; Antonia, De Leeuw, Rusnák (72. Mahi)
Niet ingezet: Van der Vlag, Van der Laan, Hoesen, Lindgren

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *