AFCA

Wedstrijdverslag AFC Ajax – FC Dordrecht

We krijgen FC Dordrecht op bezoek in de Arena. Dat zou geen probleem moeten zijn…..toch!! Die 3 puntjes moeten in Mokum blijven. Laten we daarom maar snel gaan kijken.

We gaan beginnen aan de 1ste helft. Meteen een kans voor Dordrecht, maar bal wordt gevangen door Cillessen. Overtreding op van Rhijn, vrij trap Schöne, maar trapt de bal te hard en gaat voor langs. Overtreding op Veltman levert Lieder geel op. Geel voor Lima voor een overtreding op Klaassen. Geel voor Haddad die El Ghazi naar de grond trekt net voor het 16 meter gebied. Vrij trap, Schöne neemt hem, maar bal gaat over. Dan is El Ghazi weg met de bal en loopt de verdediging van Dordrecht helemaal weg, Schöne loopt mee, El Ghazi legt hem voor op Schöne en die tikt hem netjes in, brengt Ajax op 1-0!!! Andersen relt de bal voor op Klaassen die hem makkelijk in de verre hoek moet gaan scoren maar de bal gaat voor langs. Deze had er echt in gemoeten!!! Weer kans Ajax, El Ghazi die er met de bal vandoor gaat, makkelijk door de verdediging komt alleen komt de keeper al halverwege tegen die de bal weg slaat. El Ghazi die weer de bal op Schöne speelt die hem wil spelen op Sigthorsson maar er kwam een verdediger tussen die de bal weg speelt. Kans voor van Rhijn maar de keeper houdt hem net uit het doel. Er komt 1 extra minuutje bij. We gaan de rust in met 1-0.

De 2de helft gaan we in. Boilesen is in de kleedkamer gebleven en Viergever vervangt hem. Kans voor El Ghazi maar de keeper belemmerd de bal waardoor die van richting veranderd. Geel voor Lima, en dat is zijn 2de dus wordt rood en kan gaan douchen. Hij maakte een overtreding op El Ghazi. Wissel bij Ajax, Serero vervangt Riedewald. Geel voor Ojo die Sigthorsson net voor het 16 meter gebied naar de grond trekt. Vrije trap, Schöne die hem neemt en schiet hem heerlijk in het doel en brengt Ajax op 2-0!!!! Wissel bij Dordrecht, Troost-Ekong vervangt Meulens. Daar is dan de 3-0 Klaassen die de bal prima speelt op Veltman die vrij staat en ermee weg is en Ajax op de 3-0 brengt!!!! Wissel bij Dordrecht, Touré vervangt Lieder. Gelijk een wissel bij Ajax, Kishna die El Ghazi vervangt. Klaassen die kopt de bal naar Andersen, die hem bijna mist, maar gelukkig herstelt en dan toch de 4-0 maakt!!! Een goede voorzet van Van Rhijn maar Sigthorsson komt te laat bij de bal. Mooie passe van Klaassen op Sigthorsson maar hij staat buitenspel dus er wordt gefloten. Dan wordt Klaassen geheel terecht de Man Of The Match!!!! Er komen 2 extra minuten bij. Corner nog even voor Ajax. Maar komt weinig uit. En daar is het eindsignaal, Ajax wint met 4-0 en houdt de 3 punten daarmee in Mokum. Ajax gaat zich opmaken voor aankomende woensdag. Dan ontvangt Ajax Barcelona in de Arena voor de Champions League.

AFCA || CBS || WZAWZDB!!!

afc-ajax-amsterdam-fc-dordrecht

Scoreverloop: 21. Schöne 1-0, 65. Schöne 2-0, 70. Veltman 3-0, 74. Andersen 4-0

Scheidsrechter: Ed Janssen

Gele kaarten: 8. Lieder (Dordrecht), 18. Haddad (Dordrecht), 64. Ojo (Dordrecht)

Rode kaart: 63. Lima (Dordrecht, 2x geel)

Ajax: Cillessen, Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen, (46. Viergever) Klaassen, Riedewald (63. Serero), Andersen, El Ghazi (73. Kishna), Sigthórsson, Schöne

Niet ingezet: Boer, Milik, Denswil, Zimling

FC Dordrecht: Kurto, Fortes, Haddad, Peersman (28. Pisas), Ojo, Meulens (67. Troost-Ekong), Lieder (73. Touré), Ten Voorde, Van Overeem, Van Haaren, Lima

Niet ingezet: Te Loeke, Vet, Van Deelen, Koolwijk

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *