AFCA

Wedstrijdverslag AFC Ajax – FC Twente

Vandaag krijgt Ajax Twente op viste in de Arena. Belangrijk dat Ajax deze pot gaat winnen en die 3 punten in Mokum houd. Het zal een opgave zijn gezien het zeer povere spel dat Ajax de laatste weken laat zien. Maar goed de wonderen zijn de wereld nog niet uit en hopelijk gaat dit Ajax vandaag de boel verbazen. We gaan het zien!!!!

Speler komen het veld op en gaan beginnen aan de 1ste helft. Bal komt bij El Ghazi die schiet op afstand maar Stevens houd de bal uit doel. Nou dan komt de bal op het hoofd van Corona, Tete die slecht verdedigd en de bal wordt het doel ingekopt, en zo komt Twente in de 6 minuut al op een 0-1 voorsprong. Zo dan een 2de corner, wordt een korte, Kishna legt de bal voor en Viergever die hem loeihard het doel in kegelt, gelukkig!!! Dat brengt Ajax op de 1-1. Dan komt Kishna met een actie maar gaat niet zoals hij wil maar legt de bal wel goed voor open doel maat Tete schiet de bal omhoog ipv in het doel. En dan via Kishna en Sinkgrave komt de bal bij Bazoer en die schiet Ajax naar de 2-1. Kans voor Twente via Tapia, maar Cillessen weet de bal uit het doel te houden. Wissel bij Ajax, Veltman wordt vervangen door Vd Hoorn. Weer die Tapia die schiet maar bal gaat naast en Corona is net te laat bij de 2de paal om hem erin te leggen. Korte corner weer voor Ajax, via Kishna komt de bal bij Sinkgrave die uithaalt op doel waar Vd Hoorn wordt belemmerd om hem erin te leggen helaas. Corner Twente die bal wordt daarbij 2x door Cillessen uit het doel gehouden. Geel voor Bjelland, vrije trap Ajax. Schöne neemt hem prima maar Klaassen krijgt hem fout op de voet. Er komt 1 minuut extra bij. En daar is het rustsignaal. Ajax gaat met 2-1 de rust in.

We gaan de 2de helft in. Beide ploegen ongewijzigd. Dan krijgt Castaignos een kans maar Cillessen houd de bal uit doel, bal komt bij Ziyech die hem vervolgens netjes in het doel schiet en zo komt Twente op 2-2. Weer een verdediging die te slapen stond bij Ajax. Weer komt de bal bij Castaignos, die hem prima voor het doel speelt maar Ziyech is te laat om hem af te maken. Dan is El Ghazi weg met de bal die hem met een soort van stif bal op doel schiet maar bal gaat over. Wissel bij Twente, Mokhtar vervangt Ould-Chikh. Wissel bij Ajax, Milik vervangt Schöne. Dan El Ghazi weg met de bal speelt de verre bal op Kishna die hem loeihard prachtig mooi het doel in schiet. Zo brengt hij Ajax op 3-2. Dan Kishna weg met de bal helemaal vrij, legt de bal prima voor op El Ghazi die hem erin wil leggen maar Stevens red de bal. Wissel bij Ajax, Klaassen wordt vervangen door Serero. Kishna die door kan lopen met de bal en dat geweldig doet, schiet maar Stevens stopt de bal. Vervolgens El Ghazi die de bal op Milik speelt die hem een heel klein tikkie geeft en hem zo voorlegt voor Kishna die hem deze keer wel prima langs Stevens het doel in schiet. En zo brengt hij Ajax op 4-2!!!! Nog een wissel bij Twente Mokotjo wordt vervangen door Børven. En er komen 3 minuten extra tijd bij. Kansje Kishna maar Stevens stopt de bal. En daar is het eindsignaal. 3 punten blijven in Mokum. Ajax wint met 4-2. Ajax haat zich opmaken voor aanstaande donderdag, dan ontvangen zij Legia Warschau thuis in de Arena voor de Europa League.

AFCA || CBS

Scoreverloop: 6. Corona 0-1, 10. Viergever, 15. Bazoer 2-1, 50. Ziyech 2-2, 68. Kishna 3-2, 75. Kishna 4-2.

Scheidsrechter: Gözübüyük

Geel: Bjelland

Ajax: Cillessen; Tete, Veltman (26. Van der Hoorn), Minder, Viergever; Blazer, Klaassen (70. Serero), Sinkgraven; El Ghazi, Schöne (66. Milik), Kishna
Wissels: Onana, Boilesen, Riedewald, Menig

FC Twente: Stevens, Ter Avest, Lachman, Bjelland, Schilder, Mokotjo, Tapia, Ziyech, Corona, Castaignos, Ould-Chikh (65. Mokhtar)
Wissels: Marsman, Børven, Ebecilio, Koppers, Bengtsson, Engelaar

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *