AFCA

Wedstrijdverslag AFC Ajax – Go Ahead Eagles

Vandaag hebben we GAE in de Arena op bezoek, en Ajax moet de 3 puntjes gaan houden in Mokum. Laten we dus maar snel beginnen.

Spelers zijn op het veld en daar is het fluitsignaal voor de eerste helft. Het feit dat de Boer al met 5 andere spelers het veld op komt dan normaal in de basis staan, zegt denkelijk toch wel dat de man ook niet zo blij was met de laatste resultaten van ze. Dan is van Rhijn weg met de bal speelt hem prima voor het doel alleen Andersen is er te laat bij, bal komt bij Boilesen mar die krijgt hem niet lekker op rechts en schiet dus ook niet lekker. Milik loopt weg met de bal valt bal komt bij Klaassen maar die staat op verkeerde been en kan het niet afmaken. Voorzet Schöne op Klaassen maar die komt net iets te laat om hem er lekker in te kunnen leggen. Boilesen speelt de bal op Milik, die is ermee weg maar wordt net ov de 16 meter lijn toch wel door lichtelijk contact onderuit gehaald, maar de scheide beslist gewoon door te spelen. El Ghazi krijgt de bal speelt hem op Milik die is er mee weg, schiet op doel maar schiet op de paal, bal komt terug El Ghazi staat daar om de bal alsnog langs de keeper het doel in te schieten. Daar is de 1-0 voor Ajax! Corner voor GAE, kop kans voor Lewis maar kopt naast net doel. Klaassen krijgt de bal speelt hem op Milik die schiet maar helaas net over het doel. Schöne speelt de bal op Milik die hem prima voor legt op El Ghazi, die te laat is bal komt bij Klaassen voorbij de 2 de paal, lastige bal Klaassen schiet toch bal gaat voorlangs komt bij El Ghazi maar Wijnaldum staat daar ook en die weet de bal uit uit het doel te houden. Ajax creëert veel kansen alleen laat Ajax ze te veel liggen door niet af te maken. Milik schiet op doel maar de keeper weet de bal uit het doel te houden. Dan komt er een kans voor Türüc die de bal op een afstand op doel schiet maar schiet de bal op de lat.  Dan in de 27ste minuut speelt de Duits de bal op Lewis die er mee weg is, de hele Ajax verdediging achter zich latend, Cillessen die zijn doel uit komt, en Lewis de kans krijgt de bal langs hem het doel in te schieten daar is de gelijkmaker 1-1. Wissel bij GAE Schenk vervangt Wijnaldum. Türüc die de bal op Rijsdijk speelt die schiet maar schiet net naast het doel. Dan krijgt El Ghazi de bal , Milik die volledig vrij stond en om de bal vraagt, schiet El Ghazi toch zelf maar ver over het doel. Weer een kans voor Ajax Andersen die de bal op El Ghazi speelt maar die net te laat is en de bal wordt weg verdedigt. Weer een kans die ze laten liggen. Er komt 1 extra minuut bij. We gaan de rust in met 1-1.

We gaan de 2de helft ongewisseld in. Ajax begint gewoon zwak laten teveel liggen waardoor GAE makkelijk kansen krijgen de ze gelukkig dan ook niet afmaken. De scherpte is even weg.  Klaassen speelt de bal op El Ghazi, die hem voorzet op Milik maar die is net iets te laat bij die 2de paal. Dan van Rhijn die de bal prima voorlegt bij de 1ste paal waar Milik is en die tikt hem netjes in het doel. Daar is de 2-1. Lange afstandschot van Türüc, maar Cillessen keept hem netjes uit het doel. Wissel bij GAE Schalk vervangt Duits. Klaassen die de bal verliest maar hem gelijk weer herovert tikt hem naar Schöne, die ermee weg is, keeper komt ze doel uit en Schöne schiet langs de keeper de bal in het doel. Daar is de 3-1 voor Ajax. 2 wissels bij Ajax, Duarte vervangt Riedewald en Sigthorsson vervangt El Ghazi. Weer een kansje voor Ajax maar Milik is te laat bij de bal. Dan nog een wissel bij GAE ten Den wordt vervangen door Kolder. Wissel bij Ajax, Zimling vervangt Andersen. Overtreding van Schenk op Schöne die gewoon ff zijn stambeen weg tikt. Maar hij komt er mee weg bij de scheids. Van de Linden die een overtreding op Milik maakt en daar wel geel voor krijgt. Er komen 3 extra minuten bij. Dan nog een kans voor Schenk maar Denswil blokt de bal prima. En daar is het eindsignaal, Ajax wint met 3-1 en houd de 3 punten in Mokum. Ajax gaat zich opmaken voor dinsdag dan spelen ze tegen Urk voor de KNVB beker.

AFCA || CBS || WZAWZDB!!!!

Scoreverloop: 10. El Ghazi 1-0, 28. Lewis 1-1, 55. Milik 2-1, 75. Schöne 3-1

Gele kaarten: Van der Linden

Scheidsrechter: Vink

Toeschouwers: 49.446

Ajax: Cillessen, Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen, Klaassen, Riedewald (77. Duarte), Andersen (84. Zimling), Schöne, Milik, El Ghazi (77. Sigthórsson).

Niet ingezet: Boer, Moisander, Viergever, Menig

Go Ahead Eagles: Cummins, Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum (28. Schenk), Rijsdijk, Overgoor, Duits (71. Schalk), Türüc, Kolder (81. Ten Den), Lewis.

Niet ingezet: Van der Hart, Amevor, Lambooij, Van Ooijen.

matchday-25-10-2014

 

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *