AFCA

Wedstrijdverslag AFC Ajax – Paris Saint-Germain

Wedstrijdverslag Ajax – PSG

In een mega volle Arena is Ajax de eerste ronde van de CL goed doorgekomen, en pakte het een punt tegen Paris Saint-Germain.

De witte vlaggetjes lagen weer klaar op de tribune zodat er weer in vol ornaat mee gewapperd kon worden. Bij het opnoemen van de PSG opstelling kregen de oud-Ajacieden Zlatan Ibrahimovic, Gregory van der Wiel en Maxwell een daverend applaus van het publiek op de tribunes. In de eerste helft ontbrak het Ajax aan overtuiging, er werd geen druk gezet op de niet zo sterke achterhoede van PSG. Achterin bij Ajax liep het ook allemaal niet lekker. En dat liet Boilesen na een kwartier speeltijd goed zien. Hij maakte een dikke defensiefout en ging stom liggen in het strafschopgebied, dat leverde Zlatan een doelpoging op maar hij kreeg de bal niet in het doel waardoor Lucas de bal overnam en Cavani vanuit de rebound de 0-1 maakt. Cavani maakte zich nog minder geliefd door zijn score te vieren met een vervelend handgebaar naar het Ajax publiek. Naar mannetje!!! Het verdere verloop van de eerste helft was Ajax niet bepaald sterk en overtuigend, waardoor het kwaliteitsverschil tussen Ajax en PSG, beide landskampioenen, steeds groter werd.

Het was na de rust dat er totale verandering in het Ajax spel kwam, en de eerste kans creëerde. Zimling was gelijk met de rust erin gekomen, zijn schot op doel, die net over ging zorgde voor een kleine boost bij Ajax en daarna zag je hun spel ook degelijk veranderen en kwam Ajax heel sterk terug en dik overtuigend. Er werd harder gevoetbald en Ajax liet zich niet meer van de wijs brengen. PSG liet zich de 2de helft weinig aanvallend zien. En naarmate Ajax naar de slotfase ging groeide hun zelfvertrouwen. Er moest tenslotte ook wel gescoord worden. Dan komt er een overtreding en Ajax krijgt een vrije trap, genomen net buiten het strafschopgebied, natuurlijk wordt deze genomen door Schöne die hem loeihard het doel in kegelt en zo de gelijkmaker maakt 1-1. Dan een paar minuten later krijgt Ajax weer een vrije trap mee en weer neemt Schöne die maar helaas gaat die keihard op de paal. Ajax speelt netjes de wedstrijd uit en pakt zo een punt in de eerste speelronde van de CL met een 2de helft waar ze gewoon weer de sterren van hemel spelen. Als ze zondag zo spelen of eigenlijk gewoon altijd zo spelen in de Eredivisie, tja dan zouden we klaar zijn. Maar goed een spannende prachtige pot van ons aller Ajax. Die kunnen zich op gaan maken voor zondag tegen de kakkies. Moet kunnen gewoon dat hebben ze weer laten zien.

AFCA, CBS, WZAWZDB

Scoreverloop: 14. Cavani 0-1, 74. Schöne 1-1

Gele kaart: Klaassen, Veltman, El Ghazi, Serero, Marquinhos

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Viergever (46. Zimling), Serero; Schöne (81. Milik), Sigthórsson (60. El Ghazi), Andersen.
Wissels: Boer, Van der Hoorn, Duarte, Denswil.

Paris Saint-Germain: Sirigu, Van der Wiel, David Luiz, Marquinhos, Maxwell, Verratti (81. Pastore), Thiago Motta, Matuidi, Lucas (81. Lavezzi), Ibrahimovic, Cavani.
Wissels: Douchez, Cabaye, Camara, Bahebeck, Digne.

Scheidsrechter: Wolfgang Stark

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *