AFCA

Wedstrijdverslag Ajax-Vitesse 10-aug-2014

Wedstrijdverslag Ajax-Vitesse 10-aug-2014

Bij de eerste Eredivisie wedstrijd van Ajax zal Vitesse de club zijn, die de Arena komt bezoeken. Bij de wedstrijdselectie zaten wel de WK spelers Cillissen, Blind en Veltman, maar ze moesten starten vanaf de bank.

Ajax startte de wedstrijd nou niet echt vol overtuiging. Milik kreeg zijn eerste grote kans in de eerste minuten maar benutte deze niet. Vitesse domineert en daar komt een kans uit voor Leerdam maar die schiet naast. Dan komt er een kans voor Labyad met een kopbal, maar Vermeer red de bal. Kansen voor Vitesse die niet worden afgemaakt. Dan 5 minuten voor rust komt er een goede voorzet van Ligeon en al vliegend komt Viergever eropaf schiet de bal in het doel. Daar is de 1-0 voor Ajax en Viergever zijn eerste doelpunt voor de competitie. Een matige eerste helft van Ajax maar gaan de rustig met de voorsprong.

Dan de 2de helft, een overtreding van Walace op Kishna levert Ajax een vrije trap op. Die vrije trap wordt genomen door Schöne. Op zo’n 25 meter van het doel trapt Schöne de bal prachtig in het doel, de bal gaat net onder de keeper door het doel in en zo staat Ajax op 2-0. Dan komt er weer een kans voor Leerdam, maar ook die bal red Vermeer. Dan komt er een staande ovatie van het publiek omdat Dailey Blind zijn rentree maakt op het veld. De omroeper van het stadion noemde hem Davy Blind i.p.v. Dailey Blind……denk dat ze daar ook een vervanger voor moeten zoeken. Ach ja Dailey Blind wie kent hem niet…..nou de omroeper van de Arena dus blijkbaar niet…….
Dan niet lang daarna komt er een corner voor Ajax ook die neemt Schöne voor zijn rekening. Hij trapt de bal goed hoog voor en in het kop duel blijkt van der Hoorn de betere en die kopt de bal in het doel en brengt Ajax zo op 3-0. Zo komen er nog wat kansjes boor Ajax met name voor Kishna maar die heeft zijn dag niet en maakt het een aantal keer niet af. En dan met een 3-0 voorsprong wordt er even totaal niet opgelet bij de Ajax verdediging daardoor kan Vejinovic gewoon doorlopen en de 3-1 maken, helaas. Ondertussen is El Ghazi ook in het spel gebracht, en na een gemiste kans net ervoor, komt hij met een prachtige voorzet op Schöne en die schiet de bal er keihard in en brengt Ajax zo op de 4-1. En lang daarna klonk het eindsignaal. De 3 punten bleven in Mokum en zo begint Ajax waar het eindigde vorig seizoen……..BOVENAAN!!!! Volgende week gaat Ajax op visite bij de Kazen….AZ.

AFCA || CBS ||  WZAWZDB!!!

Scheidsrechter: Van Boekel

Scoreverloop: 40. Viergever 1-0, 48. Schöne 2-0, 62. Van der Hoorn 3-0, 84. Vejinovic 3-1, 87. Schöne 4-1

Gele kaarten: Ligeon, Wallace, Van der Hoorn

Opstelling Ajax: Vermeer, Ligeon, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen, Klaassen (80. Sigthórsson), Viergever, Serero, Schöne, Milik (59. Blind), Kishna (70. El Ghazi).
Niet ingezet: Cillessen, Veltman, Andersen, Denswil.

Opstelling Vitesse: Velthuizen, Wallace, Van der Heijden, Kashia, Kruiswijk, Leerdam (85. Achenteh), Vejinovic, Pröpper, Labyad, Qazaishvili (65. Djurdjevic), Traore (65. Oliinyk).
Niet ingezet: Room, Diks, Bosz, Dauda

Samenvatting Youtube

Fotoreportage AFC Ajax – Vitesse (afca supportersclub)

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *