AFCA

Wedstrijdverslag Ajax-Apoel Nicosia

Vanavond hebben we Apoel Nicosia op bezoek in de Arena. Ajax moet deze pot gaan winnen zo dat we gaan overwinteren in de Europa League. Moet kunnen, we gaan kijken of het gaat gebeuren.

Spelers staan klaar voor het fluitsignaal voor de eerste helft. En die is begonnen. Ajax heeft balbezit maar komt niet echt door het blok dat gevormd door Apoel. Daar komt de eerste kans voor Ajax die eindelijk doorbreekt via Schöne komt de bal voor op van Rhijn die schiet maat de bal gaat over het doel. Overtreding van Morais op Andersen die eigenlijk wel goed voor geel zou zijn maar wordt niet gegeven door de scheids. Ajax moet het tempo wat verhogen en druk gaan zetten, dit heen en weer spelen van de bal gaat hem niet worden. En dan ineens is daar de kans voor Apoel, die gelukkig geblokt wordt en daardoor naast gaat. Maar op dit soort fouten zit Apoel dus te loeren. Weer een kansje voor Apoel, bal komt bij Efrem die schiet op afstand maar bal gaat naast. Daar is de kans voor Ajax, Kishna speelt de bal prima voor op Schöne maar die krijgt de bal niet goed op het been en schiet tegen de tegenstander. Daar komt de bal weer bij Kishna die hem voor het doel legt voor Milik die duikt met een koppert maar de doelman duikt ervoor, wat had deze mooi geweest zeg. Ajax begint eindelijk iets meer druk te leggen. Frank de Boer die luid en duidelijk niet tevreden is dat is te lezen op zijn gezicht en te zien aan zijn getier langs de lijn. Overtreding van Alexandrou op Schöne, vrije trap Ajax. Milik die hem neemt, bal komt op het hoofd van een Cyprioot in de muur en gaat over. Schöne breekt door, speelt de bal op Milik en hij wordt neergehaald door Antoniades, die geel krijgt en de bal gaat op de stip. Schöne die de strafschop neemt, hij schiet de bal net onder de duikende keeper door en brengt Ajax net voor de rust op de 1-0. En we gaan gelijk de rust in.

Spelers zijn op het veld terug en we gaan naar de 2de helft ongewijzigd. Geel voor Vinicius voor overtreding op Veltman. En daar is de 2-0 van Schöne zijn voet. Milik die hem er niet inkreeg de bal komt bij Schöne en die schiet hem er wel rustig in. En dan komt de bal bij Kishna die geweldig 3 spelers wegspeelt de bal voor ligt op Klaassen en die scoort de 3-0!!!!!! En daar is de kans op de 4 de maar Veltman kopt de bal net over het doel. Dan komen er 2 wissels bij Apoel. Aloneftis vervangt Efram en ………. vervangt Sheridan. Wissel ook bij Ajax, Riedewald vervangt Andersen. Kans voor Ajax via Serero maar Ksihna kan hem niet afmaken. En daar is de 4-0 van de voet van Milik, Klaassen die hem prachtig op Milik speelt. Wissel bij Ajax El Ghazi vervangt Schöne. Ajax zet weer wat druk. Wissel bij Ajax Zivkovic vervangt Milik. Vrije trap Ajax, van Rhijn die hem neemt, wat hij helemaal niet verkeerd doet, iets te laag waardoor de keeper hem uit het doel houd. Corner Ajax, Kishna die hem goed neemt bal komt bij Veltman maar de bal gaat net naast het doel. Dan gaat El Ghazi er vandoor met de bal, hij speelt hem op Zivkovic, maar die wordt vastgehouden wat de scheids niet ziet. 3 minuten extra tijd komt erbij. Ajax dat nog jaagt naar een vijfde maar niet afmaakt. En daar is het eindsignaal. Ajax gaat overwinteren in de Europa League. Ajax gaat zich opmaken voor zondag dan komt Utrecht op bezoek in de Arena.

AFCA || CBS || WZAWZDB!!!!

Scoreverloop: 45. Schöne (strafschop) 1-0, 50. Schöne 2-0, 53. Klaassen 3-0, 74. Milik 4-0

Scheidsrechter: Carlos Velasco Carballo (Spa)

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander (C), Viergever; Klaassen, Serero, Andersen; Schöne, Milik, Kishna

Wissels: Boer, Van der Hoorn, Riedewald, El Ghazi, Denswil, Bazoer, Zivkovic

APOEL Nicosia: Pardo; Mário Sérgio, Papazoglou, Carlão, Antoniades; Vinicius, Nuno Morais; Tiago Gomes, Efrem, Alexandrou (C); Sheridan

Wissels: Chiotis, Ioannou, Kaká, Artymatas, Manduca, Aloneftis, Sotiriou

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *