AFCA

Wedstrijdverslag Ajax-FC Utreg

Vanmiddag hebben we utreg op visite in de Arena. Ajax heeft een lekker weekje achter de rug en hopelijk blijven we die winnende lijn voortzetten, het liefst natuurlijk tot mei!!!! Na lange tijd weer eens een wedstrijd om half een, we gaan zien hoe dat verloopt.

Als alle spelers klaarstaan op het veld klinkt het beginsignaal. Via Veltman komt de bal bij Kishna, maar de bal wordt geblokt. Het levert slechts een corner voor Ajax op. In de volgende aanval is Milik weg met de bal. Hij legt hem goed voor op Schöne die hem vervolgens passt op Andersen maar die schiet de bal ver voorlangs het doel. Dan volgt er weer een corner voor Ajax, genomen door Schöne.

Het is niet een van zijn beste trappen: bal komt bij Serero die een afstandsschot op doel afvuurt en hem er nog in trapt ook! Het brengt Ajax op 1-0 . Ajax gaat direct door: Van Rhijn neemt een vrije trap op geweldige wijze. De keeper slaat de bal maar net uit het doel. Helaas staat er niemand bij de tweede paal om hem af te maken. Kort daarna wordt de bal op Andersen gespeeld die m zelf mist maar Klaassen komt goed in, de keeper komt zijn doel uit maar Klaassen schiet de bal er keurig langs: 2-0.

Ajax is scherp, Veltman krijgt de bal die wordt geblokt en komt daardoor bij Moisander maar zijn schot wordt door de keeper uit het doel getikt. En dan volgt een kans voor Utrecht, Rubin komt door waarna Cillessen ver uit zijn doel. Helaas gaat de bal precies in de hoek van het doel: 2-1. De hele verdediging van Ajax was weer eventjes helemaal nergens te vinden.

Een vrije trap van Ajax, via Schöne wordt gevangen door de keeper en er is nog een gele kaart voor Oar, voor overtreding op Klaassen, voordat het rustsignaal klinkt.

Ajax begint de tweede helft ongewijzigd, bij utreg is er een wissel. Ajax begint weer rustig, ze moeten toch eigenlijk gewoon een hoog tempo erin gooien en druk geven. Maar ja, dat is blijkbaar niet zo simpel. Nu krijgt utreg teveel ruimte. Na een paar minuten komt een hoge bal vanaf rechts van Rubin, waarvan je zou denken gdat ie volledig naast zal gaan. Dat was ook de gedachte van Cillessen, maar de bal belandt op de paal. Een foute inschatting die gelukkig met een sisser afloopt.

Dan de eerste kans voor Ajax na rust: Andersen legt voor op Milik die wil schieten maar de keeper komt uit zijn doel en redt de bal. Na nog wat kleine kansen voor het laffe ploegde uit utreg, is Frank de Boer het zat: twee wissels bij Ajax, Kishna (die overigens prima speelt) en Andersen gaan eraf, El Ghazi en Riedewald komen erin. Het helpt: gelijk bij binnenkomst scoort EL Ghazi , via een assist van Klaassen: 3-1.

Dat is een lekkere binnenkomer voor El Ghazi, die natuurlijk gewoon standaard in de basis moet staan!!!! Ajax laat nog steeds steekjes vallen en daar maakt utreg gebruik van, ze geven de moed nog niet op, zoals ze dat bij elke andere ploeg wel doen. Een corner van utreg wordt maar net over het doel geschoten. Er volgen wissels aan beide kanten, bij Ajax komt Zivkovic voor Milik.

Er is geel voor Janssen voor een overtreding op Riedewald. Davey Klaassen wordt uitgeroepen tot man of the match. Er gebert steeds minder. Klaassen legt de bal nog een keer voor het doel maar Zivkovic gaat net onder de bal door. Drie minuten extra tijd komt erbij. De laatste kans is voor Utreg maar de bal gaat naast. Ajax wint met 3-1 en zo blijven de 3 punten in Mokum. Ondanks de overwinning was het niet een overtuigend Ajax dat we zagen.

Zo gaat dat soms! Voetbal blijft onvoorspelbaar. Ajax kan zich op gaan maken voor aankomende donderdag, wanneer thuis in de Arena tegen Vitesse wordt gespeeld voor een avondje bekeren in de KNVB beker ronde. Hopelijk met iets meer pit!

AFCA || CB || WZAWZDB!!!!

Scoreverloop: 16. Serero 1-0, 20. Klaassen 2-0, 35. Rubin 2-1, 65. El Ghazi 3-1

Scheidsrechter: P. van Boekel

Gele kaarten: Oar, Janssen (FC Utrecht)

Toeschouwers: 48.007

Ajax: Cillessen: Van Rhijn, Veltman, Moisander, Viergever; Klaassen, Serero, Andersen (63. Riedewald); Schöne, Milik (84. Zivkovic), Kishna (63. El Ghazi)

Niet ingezet: Boer, Van der Hoorn, Denswil, Bazoer

FC Utrecht: Ruiter; Kum, Leeuwin, Markiet (46. Letschert), Van der Maarel, Janssen, Rubin, Ayoub (79. Barazite), Duplan, Oar, Peterson (75. Verbeek)

Niet ingezet: Verhoeven, Heerings, Diemers, Amrabat

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *