AFCA

Wedstrijdverslag Ajax-PEC Zwolle

Vandaag komt PEC op bezoek in de Arena, en Ajax heeft natuurlijk toch wel even iets recht te zetten tegen ze. We gaan het meemaken. Zwolle altijd lastig.

Spelers komen het veld op en we gaan aan de eerste helft beginnen. Mishandeld die de bal verliest. Voorzet op Drost die schiet op doel maar Cillessen houd de bal eruit. Zwolle die gelijk begint met druk te zetten op Ajax, wat wel ze vruchten afwerpt. Overtreding op Serero. Klaassen die de bal op va Rhijn speelt en die weg is ermee, hij speelt de bal goed voor op Sigthorsson, die schiet op doel maar te laag de doelman speelt de bal weg, een 2 de poging mislukt ook, Sigthorsson krijgt de bal er niet in. Een hele mooie kans voor Ajax die erin had moeten zitten helaas. Corner Ajax, Sigthorsson kopt maar keeper houd de bal uit het doel. Drost die gewoon weer door de verdediging heen loopt maar gelukkig wordt zijn actie gestopt door Zimling. Kans voor Moisander maar Sigthorsson loopt in de weg bal gaat naast. Cillessen die een beetje loopt te stuntelen met de bal. Voorzet van Zwolle maar Veltman speelt de bal weg, corner voor Zwolle. Goed genomen vlak voor het doel langs maar gelukkig mist hij Rienstra en ook de rest. Ajax die wel erg veel balverlies lijd door stomme fouten gewoon. Sijmac gaat geblesseerd het veld af nadat hij zelf een overtreding maakt op Boilesen buiten de lijn. Lukoki die hem gaat vervangen. Hoge bal van van Rhijn op Sigthorsson maar die bal komt niet helemaal goed aan. Voorzet Andersen op Sigthorsson maar die komt net iets te laat bij de bal. Van Rhijn die de bal verspeelt waaruit een kans voor Zwolle ontstaat maar gelukkig gaat de bal voorlangs het doel. Kans voor Ajax via van Rhijn op Klaassen die de bal niet lekker op ze voet krijgt en de bal er niet in krijgt. Klaassen die weg is met de bal alleen Andersen die gewoon niet mee gaat. Voorzet Boilesen op Sigthorsson die kopt de bal maar gaat naast het doel. Dan Necid die heel makkelijk het duel met Moisander wint schiet de bal op afstand maar Cillessen stopt de al netjes. Voorzet Schöne maar Klaasen kan niet bij de bal. Geel voor Drost omdat hij Nijhuis bij de arm pakt na hands van Broerse. Vrije trap Ajax die neemt Schöne maar schiet over. Overtreding van Rienstra op Klaassen levert een gele kaart op. Vrije trap Schöne bal komt voor bij Moisander die schiet maar schiet de al net naast het doel. Weer een kans voor Ajax van Sigthorsson die de bal terug speelt op Schöne, die twijfelt en terug speelt op van Rhijn die schiet maar de tegenstander komt ertussen. Veels te langzaam. Geel voor Zimling na een overtreding op Rienstra. Vrije trap Zwolle, maar Broerse schiet de bal tegen Schöne. Vrije trap Ajax, Sigthorsson die onder de bal doorgaat, Veltman kopt de bal maar kopt de bal naast. Voorzet van Veltman op Sigthorsson die hem op de borst pakt en met een omhaal schiet maar de bal gaat over. Er komen 2 extra minuten bij. Daar is het rustsignaal. We gaan met een 0-0 nog de rust in. Ajax die wel veel kansen krijgt maar ze niet afmaakt.

We gaan de 2de helft in met gelijk 2 wissels voor Ajax, Zimling en Boilesen gaan eruit en worden vervangen door Kishna en Viergever. Ook bij Zwolle wordt gelijk gewisseld Broerse eruit Sainsbury erin. Kishna die krijgt de bal en is weg ermee, maar de bal ook. Kans voor Zwolle voor Rienstra die de bal krijgt maar schiet over. Schöne krijt de bal schiet op doel maar te zwak en de keeper houd de bal uit doel. Thomas die gewoon zonder probleem het 16 meter gebied weer inloopt maar gelukkig wordt dat door Ajax weer opgelost. Corner voor Ajax maar er wordt een doeltrap beslist, omdat de scheidsen het zelf niet meer weten. Van Rhijn speelt op Andersen die het 16 meter in komt speelt de bal voor maar niemand om de bal erin te lopen. Kansen weer voor Ajax maar orden gewoon niet afgemaakt. Kishna die de bal krijgt hem voorlegt maar de bal bereikt zowel Klaassen als Sigthorsson niet. Wissel bij Ajax El Ghazi vervangt Schöne. Geel voor Klaassen na een overtreding op Lukoki. Necid die een lange afstand schot op doel neemt en hard ook maar Cillessen houd de bal tegen. Ajax weg met de bal met 5 man, Kishna die de bal voor speelt op El Ghazi maar die schiet veels te snel en dus ver de lucht in over het doel. Andersen die voor de zoveelste keer de bal verspeelt naar de tegenstander. Dan komt de bal weer bij El Ghazi en weer neemt hij de bal te snel en schiet de bal gewoon helemaal verkeerd veels te hoog ver over het doel nergens naar toe. Frank zijn gezicht langs die kant spreekt boekdelen. Weer komt de bal bij El Ghazi en hij kan er weg mee maar krijgt de bal niet onder controle. Klaassen die nog de gelegenheid krijgt uit te halen maar schiet tegen de tegenstander. Er komen 2 minuten extra tijd bij. Klaassen die er met de bal vandoor gaat, legt hem terug op Kishna die voor het doel staat, schiet maar de bal gaat over het doel. En daar is het eindsignaal. De stand blijft 0-0. Een overheersend Ajax maar ook een heel stuntelig Ajax. Veel fouten en bal verspelen. Wel kansen maar het niet afmaken. Er werd geen druk gezet en het tempo was ook ver te zoeken. Kostbare punten laat Ajax hier gewoon liggen in eigen huis. Een wedstrijd die we maar weer beter snel kunnen vergeten. Ajax kan even 2 weken gaan nadenken over hun spel. En dan hun eerstvolgende wedstrijd zal 18 oktober zijn uit tegen Twente.

AFCA || CBS || WZAWZDB alleen vandaag even niet.

Scheidsrechter: Nijhuis

Gele kaart: Drost, Rienstra, Zimling, Klaassen

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen (46. Viergever); Klaassen, Zimling (46. Kishna), Serero; Schöne (69. El Ghazi), Sigthórsson, Andersen
Niet ingezet: Boer, Milik. Tete, Ligeon

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Van Hintum, Saymak (24. Lukoki), Drost, Broerse (46. Sainsbury), Necid, Rienstra, Lam (88. Dekker), Thomas

Niet ingezet: De Jong, Nijland, Moro, Ehizibue

matchday-27-04-2014-afca

1 Reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *