AFCA

Wedstrijdverslag AZ – AFC Ajax (17-08-2014)

Wedstrijdverslag AZ – Ajax

Vandaag gaan we op visite bij AZ. Een wedstrijd met een apart gevoel voor vele Ajacieden, voor die velen die Sven nog steeds in hun hart dragen. En dat is dan ook nog wel te zien in het uitvak. Daar hangt een mooi en waardig spandoek, ter ere voor Sven. Met hem in ons hart en gedachten, hopen we op het beste  en zullen vol voor de drie punten gaan!

We gaan de eerste helft in. Een voortzet van Blind bereikt Kishna, maar Esteban speelt de bal over. Er volgt weer Een lange bal op Kishna maar de bal gaat iets te ver waardoor het schot op doel gestopt wordt door Esteban. Snel daarna valt ie alsnog:  0-1, door Davy Klaassen!!!!! Een vrije trap voor AZ gaat  net langs het doel, als dat alles is van die kaasboeren… Ook een lange trap op doel door AZ gaat naast het doel. Er volgt een mooie kans voor Sigthorsson maar die raakt uit balans en komt ten val. De ex-AZ-spits krijgt vervolgens ook nog geel voor een overtreding op Poulsen. Een vrije trap voor Ajax, genomen door Schöne,  is te laag. Een minuut extra speeltijd slechts komt erbij tot het rustsignaal klinkt. We gaan de rust in met een 0-1 voorsprong.

In  de tweede helft wordt El Ghazi het veld ingestuurd, hij komt Kishna vervangen. En dan valt ook vrijwel direct de gelijkmaker voor AZ, via Berghuis. Veroorzaakt door heel slecht verdedigen door Ajax. Een lange uithaal op doel van Boilesen gaat helaas op de lat. Inmiddels komt de regen met bakken uit de hemel, maar daar lijkt Ajax het minst last ban te hebben.  Een kans voor Klaassen volgt, maar Poulsen staat in de weg. Bij een voorzet van Schöne op El Ghazi is het vervolgend Esteban die in de weg staat. Uit een corner schiet vd Hoorn net over.  Een hele mooie voorzet van Schönekomt voor het doel maar Sigthorsson is net iets te langzaam om hem erin te leggen. Dan valt ie toch:  de 1-2 van Schöne die echt volledig de gatenkaasverdediging wegspeelt en hem er prachtig inlegt. Sigthorsson gaat enkele minuten later er vandoor met de bal maar komt ten val op weg naar het doel. Wuytens krijgt geel voor een overtreding op El Ghazi. De eindfase breekt aan en er volgen wissels: Serero staat klaar voor Ajax en Elm voor AZ. Blind en Johansson gaan eraf. Een kans voor Sigthorsson die doorloopt, schiet maar de bal wordt gestopt door Esteban. Viergever legt hem prachtig voor maar de bal is net iets te hard waardoor zowel Serero als Schöne een fractie te laat zijn om hem af te maken. Een hele mooie assist van El Ghazi op Schöne leidt ook niet tot een goal. Het blijft, onnodig, spannend. Zeker als er dan nog een kans voor AZ komt, maar ook die bal gaat naast. Dan eindelijk valt het doek voor AZ:  de 1-3 van El Ghazi, die de bal in de kruising schiet. Wat een mooie goal!!!! 3 minuten komen erbij. Geel voor Hupperts, voor een overtreding op Serero. Er breekt zelfs een klein vechtpartijtje uit tussen de spelers, wat twee gele kaarten oplevert voor Moisander en Gouweleeuw. Het mag de pret niet drukken, Ajax neemt de drie punten mee terug naar Mokum!!! Ajax kan zich op gaan maken voor volgende week als we PSV op bezoek krijgen.

Deze overwinning was voor jou, Sven!

AFCA || CBS || WZAWZDB ook vandaag weer!!!!

Scheidsrechter: Blom

Scoreverloop: 15. Klaassen 0-1, 50. Berghuis 1-1, 69. Schöne 1-2, 90. El Ghazi 1-3

Gele kaarten: Sigthórsson, Hupperts, Gouweleeuw, Moisander

Opstelling AZ: Esteban, Johansson (77. Elm), Gouweleeuw, Wuytens, Poulsen, Gudelj, Henriksen, Ortiz, Berghuis, Tankovic (84. Rosheuvel), Hupperts.
Wissels: Rochet, Luckassen, Hoedt, Haps, Haye.

Opstelling Ajax: Cillessen, Ligeon, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen, Klaassen, Viergever, Blind (77. Serero), Schöne, Sigthórsson, Kishna (46. El Ghazi).
Wissels: Vermeer, Riedewald, Andersen, Milik, Tete.

1 Reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *